ТРЕСЕ СЕ ЕВРОПА – ИТАЛИЈА ПОЗИВА НА БОРБУ: „Доста окупације Брисела“

TRESE SE EVROPA – ITALIJA POZIVA NA BORBU: „Dosta okupacije Brisela“

19 maja 2019

Evropske nacionalističke i ultradesničarske stranke održale su skup u Milanu na kojem je Mateo Salvini pozvao pristalice na borbu protiv „okupacije Brisela“

Italijanski vicepremijer je pozvao na borbu protiv „preoblikovanja Evrope“.

„Ovo je istorijski trenutak dovoljno važan da oslobodi kontinent od višegodišnje ilegalne okupacije Brisela“, rekao je Salvini pred više hiljada pristalica.On je optužio aktuelne evropske lidere da su „izdali Evropu jer su stvorili Evropu finansija i nekontrolisane imigracije“, prenosi AP.

U Milanu je bilo i protivnika ovog skupa koji su uzvikivali „fašisti napustite Milano“. Salvini im je na to odgovorio: „Ovde nema ekstremista, rasista ili fašista. Ekstremisti su oni koji su vladali Evropom poslednjih 20 godina“.

Salvini koji predvodi italijansku Ligu, uveren je da će novoformirana alijansa osvojiti rekordan broj mandata na izborima za Evropski parlament od 23. do 26. maja.

Međutim, skup ispred katedrale u Milanu protekao je u odsustvu Hajnca Kristijana Štrahea, Salvinijevog bliskog saradnika i lidera Slobodarske stranke Austrije koji je danas podneo ostavku na mesto vicepremijera austrijske vlade zbog skandala.

Na skupu je učestvovalo čelnici 11 evropskih nacionalističkih stranaka među kojima su liderka francuskog Nacionalnog okupljanja Marin Le Pen, Jerg Mojten iz Alternative za Nemačku, kao i Gert Vilders, lider holandskih nacionalista koji je poručio „Dosta islama“.

KOMENTARI2 komentara

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Od italijana se NIŠTA ne može očekivati. Ko poznaje italijanski mentalitet ZNA da su oni samo pričalice ali kad treba nešto da se uradi, nešto teže, riskantnije, od toga nema ništa. Znači od Salvinija ne očekujte apsolutno ništa do kokodakanje, jer upravo to su Italijani-KOKOŠI!

  2. Slobodanka says:

    Ubrzo ćemo znati znati rezultate izbora za evropski parlament. Krajem Maja. Samo i u EU mogu da podešavaju rezultate. Setimo se izbora u Francuskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *