ТРЕСЕ СЕ ЕВРОПА: Орбан стао на страну Ердогана!

TRESE SE EVROPA: Orban stao na stranu Erdogana!

8 novembra 2019

„Turska igra ključnu ulogu u zaustavljanju miliona migranata na putu ka Mađarskoj i Evropi, iako mađarska opozicija to ne može ili neće razumeti“, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Svaki pokušaj uklanjanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana bio bi u interesu „migracijskih snaga“, rekao je Orban nakon Erdoganove posete Budimpešti.„Podrivajući snagu, ravnotežu, sigurnost, pouzdanost i red Turske, promigracijske snage žele da ostvare svoj san o tome da milioni migranata preplave Evropu“, rekao je Orban dodavši da je američki finansijer Džordž Soros zacrtao takav cilj jer tvrdi da je Evropi potreban priliv od milion migranata godišnje, prenosi agencija MTI.

„Sve dok je Erdogan na vlasti i Evropa može da postigne dogovor sa njim, on će otvoriti kapije Siriji, a ne Evropi. Do tada smo na sigurnom“, rekao je Orban.

Predsednik Redžep Tajip Erdogan je tokom posete Budimpešti rekao da će Turska morati da otvori vrata ka Evropi sirijskim izbeglicama ukoliko Brisel ne pruži Ankari dovoljnu podršku.

(Tanjug)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kosovac says:

  Anti sorošni front jača i zbija svoje redove.

  • teoretičar says:

   Tebi su Orban i Erdogan antisoroševski front a meni samo druga strana medalje. A to što Orban mrzi Soroša, svoga druga iz detinjstva, je samo lična ljubomora i lični obračun. Soroš se obogatio a Orban ostao političar čija sestra baca otpatke po evropskim putevima kada se turistuje, pa je paparaci uslikaju i upitaju Orbana jel on vaspitan od istih roditelja kao i sestra mu.

 2. teoretičar says:

  A usput su se dogovorili da Orbanu pripadne Vojvodina a Turskoj sve do Beogradske Tvrđave. Kao i obično, da Turci ne idu dalje od Dunava. A te izbeglice su već pomrle po tim kampovima u Turskoj i trava ponovo porasla. Da ne misli neko kako Erdogan oblači, hrani, šminka, pazi i drži na startnoj liniji 10 miliona soroševih izbeglica već 10 godina? Priče o izbeglicama su najveća laž Evrope i Amerike u zadnjih 100 godina i uvek su uspešne. Usput, Amerika i Evropa primaju godišnje zaista po nekoliko stotina hiljada izbeglica radi dopune jeftinih radnih mesta jer njihovi narodi više neće da rade kao klozetari čak ni za svoja govna.

 3. petrovgrad says:

  Erdogan nema obavezu da ih hrani. Borce El.Bosna, pravac Bosna, El-Kosovo, pravac Kosovo, družinu džihadiste Džona pravac London i tako redom, ili par milijarde evra da ih drži na okupu okruženih bodljikavim žicama i minskim poqima.

 4. vanja says:

  Migranti ne upadaju u Evropu zbog toga sto ih Soros finansira, nego zato sto je Evropa Olujom i Bljeskom izbrisala visestoletno predzidje Evrope, odnosno srpsku Krajinu. Za to ce Evropa platiti skupu kaznu vec na ovom svetu, o Onom drugom i da ne govorim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *