ТРЕСЕ СЕ ЕВРОПА: Орбан стао на страну Ердогана!

ТРЕСЕ СЕ ЕВРОПА: Орбан стао на страну Ердогана!

8 новембра 2019

„Турска игра кључну улогу у заустављању милиона миграната на путу ка Мађарској и Европи, иако мађарска опозиција то не може или неће разумети“, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

Сваки покушај уклањања турског председника Реџепа Тајипа Ердогана био би у интересу „миграцијских снага“, рекао је Орбан након Ердоганове посете Будимпешти.„Подривајући снагу, равнотежу, сигурност, поузданост и ред Турске, промиграцијске снаге желе да остваре свој сан о томе да милиони миграната преплаве Европу“, рекао је Орбан додавши да је амерички финансијер Џорџ Сорос зацртао такав циљ јер тврди да је Европи потребан прилив од милион миграната годишње, преноси агенција МТИ.

„Све док је Ердоган на власти и Европа може да постигне договор са њим, он ће отворити капије Сирији, а не Европи. До тада смо на сигурном“, рекао је Орбан.

Председник Реџеп Тајип Ердоган је током посете Будимпешти рекао да ће Турска морати да отвори врата ка Европи сиријским избеглицама уколико Брисел не пружи Анкари довољну подршку.

(Тањуг)

KOMENTARI5 коментара

 1. Косовац says:

  Анти сорошни фронт јача и збија своје редове.

  • теоретичар says:

   Теби су Орбан и Ердоган антисорошевски фронт а мени само друга страна медаље. А то што Орбан мрзи Сороша, свога друга из детињства, је само лична љубомора и лични обрачун. Сорош се обогатио а Орбан остао политичар чија сестра баца отпатке по европским путевима када се туристује, па је папараци усликају и упитају Орбана јел он васпитан од истих родитеља као и сестра му.

 2. теоретичар says:

  А успут су се договорили да Орбану припадне Војводина а Турској све до Београдске Тврђаве. Као и обично, да Турци не иду даље од Дунава. А те избеглице су већ помрле по тим камповима у Турској и трава поново порасла. Да не мисли неко како Ердоган облачи, храни, шминка, пази и држи на стартној линији 10 милиона сорошевих избеглица већ 10 година? Приче о избеглицама су највећа лаж Европе и Америке у задњих 100 година и увек су успешне. Успут, Америка и Европа примају годишње заиста по неколико стотина хиљада избеглица ради допуне јефтиних радних места јер њихови народи више неће да раде као клозетари чак ни за своја говна.

 3. petrovgrad says:

  Erdogan nema obavezu da ih hrani. Borce El.Bosna, pravac Bosna, El-Kosovo, pravac Kosovo, družinu džihadiste Džona pravac London i tako redom, ili par milijarde evra da ih drži na okupu okruženih bodljikavim žicama i minskim poqima.

 4. vanja says:

  Migranti ne upadaju u Evropu zbog toga sto ih Soros finansira, nego zato sto je Evropa Olujom i Bljeskom izbrisala visestoletno predzidje Evrope, odnosno srpsku Krajinu. Za to ce Evropa platiti skupu kaznu vec na ovom svetu, o Onom drugom i da ne govorim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u