ТРЕСЕ СЕ ЕВРОПА: Проевропске странке признале пораз! ОРБАН, МАРИН ЛЕ ПЕН И САЛВИНИ ЋЕ ВЛАДАТИ ЕВРОПОМ

ТРЕСЕ СЕ ЕВРОПА: Проевропске странке признале пораз! ОРБАН, МАРИН ЛЕ ПЕН И САЛВИНИ ЋЕ ВЛАДАТИ ЕВРОПОМ

26 маја 2019

БУЛМАН: ЕПП НЕМА ВИШЕ ПОЛИТИЧKУ МОЋ

Лидер групе Социјалиста и Демократа у Европском парламенту Удо Булман изјавио је вечерас да је Европска народна партија изгубила полтичку моћ на европским изборима.

„Европска народна пратија нема резулате и политичку моћ да води ЕУ и Европску комисију. Орбанизација ЕПП није заустављена. ЕПП не може да тражи, као своје право, да буде у већини која ће да одлучује о томе ко ће бити нови председник Kомисије“, истакао је Булман.Он каже да ће се социјалдемократе у новом Европском параламенту залагати за више социјалне правде.

У том контексту, најавио је стварање нових коалиција у Европском парламемту које ће се залагати за реформе и побољшање услова живота и рада за ”већину, а не само неке” у Европи.

”Радићемо на формирају прогресивне социјалне алијансе која би подржала кандидата социјалдемократа Франса Тимерманса за председника Европске комисије”, поручио је Булман.

Лидер групе С&Д у Европском парламету каже да су гласачи јасно показали да желе да ЕУ буде одлучнија у борби против климатских промена, али додаје да се резулатати у тој области не могу остварити без резултата у другим областима социјалне правде.

Удо Булман је рекао да ће се европске социјладемокрете у новом сазиву Европског парламента борити на првом месту против сиромаштва које погађа децу, против неједнакости и избегавања плаћања пореза у ЕУ.

ФЕРХОФСТАТ: НОВИ БИЛАНС СНАГА У ЕВРОПСKОМ ПАРЛАМЕНТУ

Лидер Алијансе либерала и демократа за Европу и некадашњи премијер Белгије Ги Ферхофстат изјавио је да је овим европским изборима завршена доминација социјалиста и конзервативаца у Европском парламенту.

”Око 100 наших посланика и нова група коју ћемо основати у Европском парламету биће круцијални јер први пут од првих европских избора избора 1979. године класичне партије социјалисти и конзервативци више неће имати већину. То значи да неће бити солидне пороевропске већине без учешћа наше нове централистичке групе”, поручио је Ферхофстат.

Он је најавио да ће се Алијанса либерала и демократа за Европу у новом сазиву Европског парламета проширити на представнике француске листе „Ренесанса“ коју предводи Макронова „Република у покрету“, али и друге слично реформске партије које слично мисле.

”Очекујемо да освојимо нових 30 до 40 места на овим изборима и оформимо групу од око 100 посланика”, навео је Ферхофстат.

Он је оценио да ће у питању бити проевропска група која ће своју новодобијену снагу искористити у борби за амбициознију Европу.

„Заједничка визија групе је борба протв климатских промена, фер пореска политика, формирање унутрашњег тржишта, ЕУ решење за миграциону кризу.

Укратко сигурнија, здравија и просперитетнија Европа”, закључио је Ферхостат.

Осврћући се на податке о већој излазности на овим европским изборима он је оценио да је то знак да се ”Европа вратила и да је полуларна” међу грађанима.

KOMENTARI4 коментара

 1. samostalan says:

  Napred desnica, udrite komunjare, naslednike Trockog i Broza.

 2. mrzim sve hrvacko says:

  A gde dođe ta EU ???

 3. Rafmanjinov says:

  Smece Soros i njegove sluge na aparatima,haha

 4. Velika Metla says:

  30 година диктатуре и наметања содоме и Гоморе нормалнин Божјим људима је сахранило "еу"! "Што се грбо роди,вријеме не исправи"! Како че велики Србин Његош!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u