ТРЕСЕ СЕ ХРВАТСKА! Ако се отворе ТАЈНИ АРХИВИ Ватикана, сви УСТАШKИ ЗЛОЧИНИ ће испливати

ТРЕСЕ СЕ ХРВАТСKА! Ако се отворе ТАЈНИ АРХИВИ Ватикана, сви УСТАШKИ ЗЛОЧИНИ ће испливати

18 марта 2019

Отварање тајних архива Ватикана донеће одговор какве су биле реакције папе Пија Дванаестог на информације о догађајима у Независној Држави Хрватској (НДХ) у Другом светком рату и злочинима усташког режима, као и о улози загребачког надбискупа, кардинала Алојзија Степинца.

Ти тајни документи, ако сви буду доступни 2020. како је најавио папа Фрања, могли да трајно с дневног реда скину питање проглашења за свеца кардинала Степинца.

Лист преноси и изјаву једног високог свештеника у ватиканској хијерахији који каже да су и у Ватикану свесни да је до сада јако мало познато о преписци између загебачког Kаптола и Ватикана и шта она садржи, али да је сигурно да је врх Римокатоличке цркве знао шта се догађа у НДХ.

– Документација може да расветли како је Ватикан реаговао на вести из Загреба и Хрватске о злочинима који су тада почињени, а из тога ће бити јаснија слика о понашању кардинала Степинца – каже саговорник листа.

Хрватски историчар Хрвоје Kласић каже за лист да архиви можда крију документа који би могли да расветле какав је био став и Ватикана и Степинца према Павелићевом режиму и оно што се дешавало у Хрватској.

Он додаје да архиви можда крију одговор на питање да ли је Степинац заиста оштро критиковао покрштавање православних верника или је то оправдавао.

KOMENTARI2 коментара

  1. padre says:

    Za njih to i nije neki problem, sto puta je već sve dokazano, a oni još uvek slave!

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Vatikan je banka najvećih svetskih lopova i podzemni depo svih dokaumenata koji dokazuju njihove svinjarije koje čine po Svetu od svog nastanka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u