ТРЕСЕ СЕ НА ЗАПАДУ: Немачки посланик тражи да се расформира НАТО

TRESE SE NA ZAPADU: Nemački poslanik traži da se rasformira NATO

5 aprila 2019

Poslanik Bundestaga Aleksandar Noj pozvao je na raspuštanje NATO-a, koji je „pokazao svoje pravo lice“ tokom bombardovanja Jugoslavije i u ratu u Avganistanu.

Prema njegovim rečima, NATO je danas pretnja globalnoj bezbednosti, i u tom smislu Alijansa se mora raspustiti.U intervjuu nemačkom portalu „Frehetslibe“, Noj je naveo da Alijansa koristi vojnu silu samo da bi zaštitila svoje „imperijalne interese“, sistematski kršeći norme međunarodnog prava i podstičući vojne sukobe.

Tokom proteklih decenija, Alijansa je „pokazala svoje pravo lice“, ističe Noj, navodeći primere bombardovanja Jugoslavije i rata u Avganistanu. Poslanik je naglasio da je to neophodno okončati, tako da partija „Levi“ zahteva da Nemačka napusti Severnoatlantsku alijansu, a da se NATO raspusti i umesto toga stvori kolektivni sistem bezbednosti uz učešće Rusije, koja bi kao glavni cilj proglasila razoružanje.

Komentarišući ovu izjavu, ruski politikolog Nikolaj Dimlevič ističe da je Alijansa, na prvom mestu, derivat vojnoindustrijskog kompleksa SAD, iza koga stoji kapital od nekoliko biliona dolara.

„Generalni menadžer vojnoindustrijskog kompleksa SAD — Donald Tramp, postavljen je da namensku industriju jača, razvija i pumpa novcem, po mogućnosti, iz zemalja NATO-a. Zemlje NATO-a, kao što je Poljska, šireći strahove o ’ruskoj vojnoj pretnji‘, pokušavaju da stvore povoljne uslove za premeštanje američkih nuklearnih kapaciteta i i oružja na svoju teritoriju. A poslanik Bundestaga, koji je pozvao na raspuštanje NATO-a, govori da takva pretnja ne postoji i da njima nisu potrebne američke pare — Nemačka je samodovoljna zemlja, jedna od vodećih svetskih ekonomija“, kaže Dimlevič.

Ekspert kaže da je SAD potrebno da mistifikuju „rusku pretnju“, kako bi opravdale svoje poteze i bogatile se.

„Izjava o preformatiranju NATO-a upravo se čula iz jedne od vodećih zemalja evropskog kontinenta. Međutim, ne treba očekivati da će se ta organizacija sama rasformirati, a priča o ’pretnji Rusije‘ je potrebna da bi se širio strah i bogatio vojnoindustrijski kompleks SAD“, zaključio je Dimlevič.

Nemački politikolog Aleksandar Rar je u izjavi za ruske medije rekao da većina Nemaca želi da podrži politiku normalizacije odnosa sa Rusijom, ali je ocenio da takvi pozivi o raspuštanju NATO-a imaju samo „moralni značaj“.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    Puste zelje, Nemacka je upregnuta od strane USA i UK i mogu da je uvedu u rat kada pozele ili ce dobiti teroristicke napade, jos izbeglica, ekonomske kazne pa cak i sankcije itd... Uostalom na vlasti su sve marionete kao i u Srbiji!

  2. milorad2 says:

    pa prvi korak ka nezavosnosti nemačke je izlazak iz NATO ili još bolje organizovanje njegovog raspuštanja.Nemci su siti američke hegemonije i suludih poteza iz vašingtona i ne žele da ratuju i ginu za anglosaksonsku atlantsku alijansu i ako ta alijansa nastavi sa pripremama za napad na rusiju i daljim pritiscima na saveznike u evropi mislim da će doći do ozbiljnog zaokreta u vodećim evropskim državama , jer svi počinju da shvataju da amerika želi da vodi svoj rat protiv rusije na evropskoj teritoriji, drugačije i ne može jer i rusija je EVROPA.

  3. Budi Bog s nama says:

    Pa NATO zadnjih 20 i više godina ništa praktično nije radio ni uradio, svuda zamo započnu pa ostave. A i ovo što je uradio sa Yugoslaenskom zajednicom Srbije i Crne gore, takođe ništa praktično nije uradio niti završio. Klinton se u Srebrenici hvalio da je to njegovo delo, u prištini mu podigli pozlaćenu bistu, i robnu kuću Hilary i šta sad? Kom obojci kom opanci? Nikem ništa. Dolaze nam polako Kinezi i Rusi, put svile i gasovodni tokovi, a to je stoga što Evropa i Amerika zajedno nisu imale ni dobar plan sa Balkanom niti dobra i pravedna dela. Zato će Amerika i Engleska biti zemlja proleterska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *