ТРЕСЕ СЕ НАТО! Трампов нови потез најављује распад НАТО пакта!

TRESE SE NATO! Trampov novi potez najavljuje raspad NATO pakta!

10 decembra 2017

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je zemljama koje ne plaćaju za svoje prisustvo u Severnoatlantskoj alijansi da ih SAD neće štititi od potencijalnih pretnji.

Kako je rekao, on je to direktno tražio od zemalja-članica tokom svoje poslednje posete štabu NATO-a, u suprotnom one nemaju šta da traže u Alijansi.

– Lepo sam im rekao, u slučaju da ne plaćaju članarinu, neće ih ni biti. Zbog toga sam kritikovan u medijima, kao da sam pregrub prema saveznicima. Međutim, oni su grubi prema nama ako nastave da ne plaćaju – upozorio je Tramp.

– Šta ako jedna zemlja koja ne plaća članarinu započne kavgu sa nekom drugom državom, recimo Rusijom? Ona odjednom postane agresivna, a mi smo automatski uvučeni u treći svetski rat – naveo je američki predsednik.

Tramp je dodao i da je nemačkoj kancelarki rekao da Nemačka mora da izdvoji više sredstava za budžet NATO-a, s obzirom na to da se u toj zemlji nalazi oko 40.000 američkih vojnika.

– Rekao sam joj: „Hajde, izdvojite malo više sredstava“. Ona mi je, međutim, rekla da se to neće dopasti nemačkom narodu. Onda sam joj odgovorio: „To se isto ne dopada ni američkom narodu“ – zaključio je Tramp.

KOMENTARI12 komentara

 1. Zaharije Serak says:

  Vrlo brzo Trump ce biti Predsjednik koji nece moci da pravi stetu kao do sada.Svaki potez do sada je doveo do recimo udaljavanja Drzava Svijeta od Amerike.Gurnuo je Arapski Svijet u narucje Putina,ali ja sam siguran da ce to brzo sve stati na svoje mjesto.Rusija ce izgubiti velikog saveznika Trumpa

  • Mali vuk says:

   Nikad do sada nisam procitao gluplji komentar. Pitam se da li i ti sam razumes sta si napisao? Ja ne ...

  • RS300 says:

   Tramp je spasio ameriku ali za kratko, potop je neminovan, u svakom smislu....

 2. goran says:

  Tramp nije saveznik Rusije, Rusija i Amerika su zajedno sluge Iraela i ko to ne moze da vidi ima ozbiljan probem sa koeficijentom sopstvene inteligencije. Pod Izraelom ne podrazumevam teritoriju jedne male zemlje, vec Rotsildovo bankarstvo, Federalne reserve, izraelski lobi koji postavlja americke predsednike, ljude koji kontrolisu 95% svetskih medija, itd.

  • axiles says:

   goran says: 2017/12/10 2:40 AM Potpuno si u pravu samo mislim,da im se Putin malo oteo iz kontrole i ne slusa bas sve .Barem se tako nadam ,ili je sve gluma.

 3. slobo says:

  Koji si ti utopista moj Zaharije .Nisam ti ja kriv sto valjas gluposti I provaljujes se maximalno .

 4. M says:

  Veliš ispravno da su svi sluge izraelskog glavatog lobija!Bolje da i neznam čije su sluge taj"glavati"lobi,jer glava hobotnice jede sve koji se približe!Ufolozi tvrde da navedeni služe Svemircima,a Putin kaže da navedeni jesu nekrofili koji služe duhovima mrtvih,ali bi ja na to dodao da je riječ vjerovatno o onostranim duhovima neljudskih do nadljudskih karakteristika-entiteta s kojima stupaju u odnošaj i zapravo trgovinu na posebnim ritualima!U svakom slučaju služe(a time i mi svi)neljudskim entitetima i koncepciji-planu u kome mjesto čovjeka nije lijepo!Jedan ruski naučnik je rekao da postoji samo jedan način Oslobođenja od te nadljudske hobotnice,a to je traženje-iskamčenje pomoći od drugih,boljih,jačih tako nekih entiteta!Ali za razliku od kršćanskih svećenika koji isto kažu-pokušavaju molitvom,on kaže da to nije dovoljno,da trebaju jače-bolje metode pri čemu su one tehničke nedovoljne za to!Što je OK,Sloboda je oduvijek bila skupa a tako i treba biti!

  • raikkonen says:

   shta lupetash bre ti..ko maxim po diviziju

 5. M says:

  ...dozvoljavam da se Putin otima njihovoj kontroli,ali nažalost ima protiv sebe puno(predominantnu masu)onih pod glavatom kontrolom,dobro metnutih-pozicioniranih,pa Sloboda teško napreduje!Što reći kad su čak i u Rusiji zaustavili hladnu atomsku fuziju,i to u ruskoj"Akademiji Nauka"!A kako tek ostalo!I tako u svakoj državi.Pa se zaista može reći da svi plešu onako kako glavata gospoda svira!A sviraju posmrtni marš.

 6. Velika Metla says:

  Ček.ček,ček.....,pa zar oni ne "brane" demokratiju i ljudska prava u svojim članicama???! Odakle sad pare u toj igri? A ja mislio da oni to rade što iz ljubavi,što iz ubeđenja,a ne za tamo neke pišljive pare od nekoliko milijardi!

 7. hary neron says:

  Ne radi se tu o članarini nego o ulaganjima novca u obrambeni sustav pojedinih držva koji je dogovoren na nivoju savezništva na 2% GDP pojedine države. Ali ni novac sam kao novac nije problem,problem su pojedinačni međudržavni i međunarodni sporazumi o sprečavanju naoružavanja pojedinih država u pojedinim rodovima i segmentima oružanih snaga i odbrambenog sistema kao celine.

 8. Ostoja says:

  Zar to nije isti narod?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *