ТРЕСЕ СЕ ПРИШТИНА: Тачи склопио договор са НАТО пактом

TRESE SE PRIŠTINA: Tači sklopio dogovor sa NATO paktom

27 februara 2020

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, obavestio je danas predsednicu parlamenta, Vjosu Osmani, o „tajnom sporazumu“, koji su potpisali Hašim Tači i nekadašnji generalnog sekretara NATO Anders Fog Rasmusen o zabrani aktivnosti pripadnika KBS sa severu Kosova.

U pismu Osmanijevoj Kurti kaže da je reč o sporazumu koji je Tači potpisao u, kako navodi, „ime Republike Kosovo“, a kojim je na Kfor preneo apsolutnu kontrolu nad aktivnostima pripadnika KBS na severu Kosova, na neodređeno vreme.Kurti u pismu Osmanijevoj opiširno objašnjava da je o postojanju tog „tajnog sporazuma“ saznao prošlog novembra od, kako navodi, jednog zvaničnika NATO, a da je nakon preuzimanja premijerske funkcije tražio od vladinih službenika da mu bez odlaganja dostave taj dokument da bi analizirao njegove posledice.

Pozivajući se na ustav, Kurti precizira da je Tači prekršio tri člana koja se tiču, kako navodi, „prenosa suvereniteta, ratifikacije međunarodnih sporazuma i član u vezi sa smenjivanjem kosovskog predsednika“, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Precizirajući da se Osmanijevoj obraća s namerom da je obavesti o postojanju tog „tajnog sporazuma“ i o implikacijama, Kurti kaže da s tim u vezi želi da izbegne bilo kakve nesporazume.

Ističe da nije u pitanju njegov stav za ili protiv tog tajnog sporazuma i njegovog sdržaja, da kao premijer, kako kaže, „duboko razume i ceni izuzetni značaj saradnje Republike Kosovo i NATO u obezbeđivanju punog teritorijalnog integriteta Republike i njenih građana“, te da kao premijer želi da uveri parlament i građane da neće preduzimati nijedan korak koji bi mogao da ugrozi ovaj, kako kaže, „neophodni savez za bezbednost države“.

Pismo iste sadržine Kurti je, osim Osmanijevoj, juče uputio Tačiju i glavnom tužiocu Aleksandru Ljumeziju.

KOMENTARI8 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Ovo je poruka za nas, da su pod zaštitom NATO. Kao mi nismo znali. Snima se film "šiptari lete u nebo sa sve Bondstilom".

 2. Predrag says:

  ovaj kurti je totalni padobranac. to samo pokazuje koja je to primitivna šiptarska rasa. problem je što su kod nas na vlasti još veći debili koji nisu znali da privole šiptare. ovo je dobar pokazatelj još kad bi mi imali nekog ko bi od ovog kurtija napravio našeg čoveka. nažalost imamo talenata u svim oblastima al u politici sve sami idioti.

 3. Lepi Jova says:

  Tači sklopio dogovor sa NATO paktom - važi i obrnuto :nato sklopio dogovor sa teroristom i ubicom.

 4. Politikant says:

  Sipci respektuju samo silu, njihova agenda je konstantna. Srbi treba da se donro naoruzaji i vrse stalni psiholoski pritisak na siptariju. Dan i noc 24/7.

 5. petrovgrad says:

  Šiptara na KiM je 1/2 manje, nego što je bilo ranije. Sada ih ima oko pola miliona. Lep učinak za Srbiju. Ono što nije uradio Milošević, uradio je NATO.

 6. Nine says:

  petrovgrad, izgleda da nisi redovni čitalac vesti na ovom portalu. Da jesi znao bi da je pre nekoliko dana "sveznajući" i "sveodlučujući" u ovoj koloniji izjavio da na Kosovu i Metohiji (koju on odavno naziva Kosovo) ima 1,3 miliona Albanaca. To je objavio u članku kojim nagoveštava da se posle prihvatanja Ahtisarijevog plana, potpisivanjem protivustavnog Briselskog sporazuma, od njega traži i Ahtisarijev plan plus, plus. To u prevodu znači ono što i nagoveštava - održavanje referenduma kojim bi se "Republici Kosovo", kojoj je on dao sve atribute državnosti, omogućio prijem u UN. Na taj način svoju odgovornost za veleizdaju prebaciće na narod. Inače, Ahtisarijev plan nije prihvatio Savet bezbednosti UN zbog ruskog veta, a i Skupština Republike Srbije je u februaru 2007. godine usvojila Rezoluciju kojom su odbačeni svi stavovi iz predloga Martija Ahtisarija, navodeći da se tim planom krši suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, kao međunarodno priznate države. Poseti sajt Srbin info pa ćeš na njemu pročitati članak HOĆE DA UKINE 1244? Ako Vučić ne poštuje volju Srba, to mora da uradi Rusija.

 7. Istina says:

  Iluzija da Albanci na Kosovu i Metohiji imaju državu je toliko obmanjujuča da je čak i Amerikance uverila da je *Kosovo država. Nikako da shvatimo da Evropskoj uniji koja vrši konstantni pritisak na Srbiju važe dupli ili dvojni standardi. Kada jim paše *Kosovo je država, kada jim nepaše *Kosovo je Srbija. Zar imamo ikakav način da dovedemo NAROD NA PLANETI DO ZAVRŠNOG ČINA, DA BI DOBRO BILO DA SE POŠTUJU MEDJUNARODNO PRAVO ILI ĆE TE DRŽAVE KOJE SU PRIZNALE LAŽNU DRŽAVU DOČEKATI SLIČNU AKO NE JOŠ I GORU SITUACIJU U VLASTITIM DRŽAVAMA. Tramp će sigurno pobediti u drugom mandatu a u svom drugom mandatu čisti duboku državu i kriminalce, teroriste i ubice na Kosovu.

 8. milorad2 says:

  Mislim treba formimrati specijalnu jedinicu za lov na članove ovih par mafijaških porodica koje za sada vladaju kosovom.Oni više nemaju nikakvo uporište u ostatku doseljenih albanaca koji trenutno žive na kosovu i izmedju njih i mafijaških klanova je sve veći jaz.Čitva ta grupa ima oko 5000 članova sve sa familijama koje su sve do kraja upletene u "posao" i oni moraju da budu ELIMINISANI, ako treba jedan po jedan inače nikada mira an kosovu nače biti.Milooo je početak stezanja obruča oko te bagre jer kada milo ode teško da će moći da se kriju u graničnim zonama sa CG kada počne potera, u albaniji će biti uskoro PREVRAT i ta grana im se seče a uništen im je i kokainski posao u koji suse neovlaščeno upleli i to je jedan ofdglavnih razloga zašto će šiptarske mafijaške porodice biti ELIMINISANE, zgazili su na žulj mnogo krupnim igračima preko bare i u evropi.Tramp dobro zna šta radi a iz pentagona mu je skrenuta pažnja na "sveznike" sa kosova:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *