ТРЕСЕ СЕ РЕГИОН: Иран припремао напад на КОМШИЈЕ И НЕПРИЈАТЕЉА СРБИЈЕ

TRESE SE REGION: Iran pripremao napad na KOMŠIJE I NEPRIJATELJA SRBIJE

24 oktobra 2019

Albanska policija saopštila je da je razotkrila iransku paravojnu mrežu, koja je navodno planirala napade u Albaniji.

Napad je planirala na prognane članove iranske grupe Mudžahedin-e Kalk koja pokušava da svrgne vladu u Teheranu.Šef policije Ardi Veliu tvrdi da je krilo iranske Revolucionarne garde, koje deluje u inostranstvu, upravljalo, kako navodi, „aktivnom terorističkom ćelijom“, čija su meta bili članovi grupe Mudžahedin-e Kalk u Albaniji.

Veliu nije naveo da li je iko uhapšen tim povodom, primećuje AP. Delovanje Mudžahedin-e Kalka zabranjeno je u Iranu, a ta grupa nalazila se na listi terorističkih organizacija Stejt departmenta sve do 2012. godine.

Veliu je rekao i da je u martu ove godine osujećen još jedan napad koji su, kako tvrdi, agenti iranske vlade planirali da izvrše protiv navedene grupe u Albaniji.

Prošle godine Albanija je proterala iranskog ambasadora iz zemlje zbog navodno nelegalnih aktivnosti, koje prete bezbednosti Albanije.

(Intermagazin / Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. petrovgrad says:

    Iskopa će njih Bili.

  2. marko says:

    lazna propaganda jer se od rat protiv urana usvim dimeznijama pogotovo novine i tv prve

  3. Slobodanka says:

    O kad je Amerika protiv Irana onda i mala balkanska šuga Albanija vazdigne se protiv Irana. Konačan ishod na Bliskom istoku da li će uticati i na konačne ishode na Balkanu? Drugačije rečeno čim Amerika bude značajno poražena na Bliskom istoku a taj proces se uveliko odvija, da li će to uticati da bude poražena i na Balkanu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *