ТРЕСЕ СЕ ЗАПАД И НАТО: Шамар Трампу из Италије

TRESE SE ZAPAD I NATO: Šamar Trampu iz Italije

26 jula 2018

Italija će ove godine na ime troškova za odbranu u okviru NATO-a izdvojiti svega 1,15 odsto svog bruto domaćeg proizvoda, a italijanska ulaganja u te svrhe će još više opasti u 2019. godini, rekao je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Enco Moavero Milaneze.Time se podrivaju napori SAD da se povećaju vojni budžeti država-članica NATO-a, ocenjuje Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je ranije ovog meseca da su druge države-članice NATO-a obećale velika sredstva za odbranu u okviru Severnoatlantske alijanse, nakon što je Vašington upozorio da bi mogao da povuče svoju podršku partnerstvu, ako Evropa ne učini više.

Italijanska ministarka odbrane Elizabeta Trenta nedavno je izjavila da je američkom savetniku za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu rekla kako Italija ima za cilj da za odbranu u okviru NATO-a izdvoji propisana dva odsto svog BDP-a.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miraš says:

  Što bi Italija izdvojila za NATO više od Nemačke, a ekonomski i finansijski položaj Italije unutar EU rupe je daleko ispod Nemačke.

 2. Osvajac Wimbledona says:

  Pa logicno, ko bi napao Italiju i radi cega,jel imaju neke resurse, teritoriju,ista??? Onda sta ce joj NATO ??? Koristi nema jer od americkih ratova za naftu Italija ima samo stetu.

 3. M says:

  Italija je puno manje ugrožena od Rusije nego od migranata!

 4. Milica says:

  NATO je veoma pogrešna investicija: Izdvoji se puno novaca za njega, a zauzvrat dobije se mnoštvo nepoznatih izbeglica sa bitno drugačijim navikama i shvatanjima i to najčešće baš iz zemalja u kojima NATO ratuje ili preko zemalja koje je NATO već razrušio i uništio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *