ТРИ АКЦИЈЕ ЗАПАДА ПРОТИВ СРБА СУ У ТОКУ!

TRI AKCIJE ZAPADA PROTIV SRBA SU U TOKU!

3 aprila 2024

Srbija je suočena s frontalnim, sinhronizovanim napadom koji je utoliko opasniji što ide u tri pravca, a udar je ubrzan jer se ne zna šta će se događati na izborima u SAD ali ni u EU, ocenjuje bivši vicepremijer Nebojša Čović povodom tri akcije kolektivnog Zapada protiv naše zemlje – u Savetu Evrope, Generalnoj skupštini UN i u BiH.

Ništa od toga, smatra Čović, ne bi moglo da se izvede bez Anglosaksonaca koji su odavno konstatovali da ne mogu da upravljaju Balkanom ako Srbiju ne nateraju da kleči.Kako kaže, svaka od ovih akcija je opasna sama za sebe, a zajedno su triput opasnije. Smišljene su kao veliki napad, a situaciju dodatno komplikuje i neizvesnost sa izborima u EU gde postepeno jača desnica, otvara se i slučaj Ursule fon der Lajen zbog njenih poslova s Fajzerovim vakcinama. Tome treba dodati, smatra Čović, i ostrašćenost Zapada povodom okolnosti u zoni Specijane vojne operacije.

Tri opasne akcije protiv Srbije

Profesor Fakulteta političkih nauka Dragana Mitrović ističe da je teško izvagati šta će od te tri akcije kolektivnog Zapada imati najdugoročnije ili najsnažnije posledice, ali da je jasno da to predstavlja nastavak agresije na Srbiju i srpski narod i nastojanja da se on zaštiti.

Kad je u pitanju pokušaj da se Priština ugura u Savet Evrope, upozorava Mitrovićeva, vidimo dalju degradaciju regionalnih i međunarodnih institucija, dalje kršenje svih mogućih pravila, presedane bez kraja i konca koji će na kraju obesmisliti svako pravilo ustrojstva tih organizacija, a time i tih organizacija.

„Ukoliko one ne počivaju na jasnim pravilima zaista se postavlja pitanje smisla njihovog postojanja ako su one samo stavljene u funkciju realizovanja nekih geostrateških interesa prekookeanskih sila. To je zaista sumrak nastojanja da se učvrsti demokratija i ljudska prava u Evropi… I opet se neke stvari lome na nama. Naša dilema je da li onda ostati u takvoj instituciji – to je kao tamni vilajet, u oba slučaja ćemo se kajati. Ako ostanemo na neki način priznajemo takvo nasilje nad pravdom, pravilima i poretkom, a s druge strane ako izađemo gubimo prostor gde ipak može da se čuje naš glas, bez obzira koliko je potcenjen“, primećuje sagovornica Sputnjika.

Šta je krajnji cilj ulaska Prištine u SE

Po mišljenju Čovića, ulazak Prištine u Savet Evrope je dosta izvestan jer su druge zemlje ucenjene, a Evropa je postala kolonija Amerike, dok je krajnji cilj da Aljbin Kurti i njegova elita mogu da podnesu tužbu za ratnu odštetu protiv Srbije.

„Nisam za to da se izađe iz Saveta Evrope, iako za to postoje snažni argumenti. Reći će na kraju, pa to ste prihvatili, kao i registarske tablice i kao što nas vode ka politici svršenog čina kad je u pitanju dinar. Kažu u Prištini, napravili smo veliku stvar što smo pristali da se sprovede odluka o zemljištu manastira Visoki Dečani ali ta parcela je već presečena putem. A hoće li vratiti eksproprisanu imovinu Srbima, da li će povući duge cevi sa Severa“, nabraja Čović, dodajući da i kad je reč o tzv. gradonačelnicima četiri opštine na severu Kurti sad pokušava da oteža i oduži proces njihovog reizbora.

On podseća i na ranije prevare Zapada na KiM – kako Kfor nije demilitarizovao OVK, nego su se čak najveći zločini nad Srbima dogodili kad su došle te snage.

Priseća se i svog iskustva vezanog za slučaj „žute kuće“:

„Mi smo njima još 2001. dali elementarne stvari za „žutu kuću“ i Karla del Ponte je to uzela. A onda nam je direktno rekla – meni je zabranjeno da se bavim ovim poslom, nemam ingerencije da se bavim ni KiM, ni severnom Albanijom. Mi smo imali nezvaničnu posetu severnoj Albaniji i tad smo otkrili šta se događalo na prostoru Kuksa i Tropoje. Ušli smo unutra, kako – nije važno ali neko nas je odavde prodao i jedva smo izvukli živu glavu. Ali smo došli do određenih dokaza. I šta se dogodilo? Ništa. Kasnije je i Dik Marti umro…“

Srpsku hoće da proglase za genocidnu

Ništa manja opasnost za Srbiju je i glasanje o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN koje se očekuje 27. aprila gde su, podseća Mitrovićeva, sponzori te inicijative Nemačka i pod njenom komandom Ruanda.

„Ovo treće, sankcije koje su već uvedene Miloradu Dodiku, njegovoj porodici i nekim drugim zvaničnicima RS i kršenje Dejtona koje je počelo od trenutka kad je taj sporazum napravljen ide ka tome da se obesprave srpski narod i Republika Srpska. I da se istrajava na lažnim narativima pod kojima je vođena agresija na SR Jugoslaviju i srpske snage u BiH od čega do danas nisu odustali agresori i oni koji ih slede“, uverena je ona.

Čović ne sumnja da je akcija pokrenuta na GS UN usmerena na to da se u finalu donese zaključak da je Republika Srpska genocidna tvorevina te kao takva ne sme da postoji, a istovremeno, samozvanac Kristijan Šmit ponaša se faktički kao kancelar BiH.

„Udar prema Srbiji biće sve veći. Kad ovo pričamo onda kažu da smo paranoični, da su to teorije zavere. A neki kažu – da smo uveli sankcije Rusiji ovoga ne bi bilo. Ne, to bi se sigurno događalo jer tu nema kraja. Da li je kraj kad se skroz otkine KiM, a onda dođe Raško-polimska oblast, Vojvodina? U kojoj normalnoj državi se mogu tolerisati takve stvari. Ne znam da li bi bili zadovoljni da Srbiju svedu na nivo Beogradskog pašaluka, možda je i to veliko“, sarkastično se pita Čović.

Srbija je u svakom slučaju pod velikim pritiskom, slaže se Mitrovićeva i dodaje da vodeće države Zapada ne vide da je naša država centralna za region i za garantovanje stabilnosti. A pritom, u Evropi postoji nedostatak ljudi sa bilo kakvom vizijom, dok je prisutan i veliki talas revanšizma političara u Nemačkoj – žele da promene važeću istoriju 20. veka:

„Nemačka je triput izvršila agresiju na našu zemlju a sad bez imalo srama, da ne govorimo o kajanju, poteže pitanje da se Srbi osude za nekakav genocid.“

Srbija u sudaru svetova

Čović dodaje da je u doba raspolućenog sveta sa dve nepomirljive koncepcije – zapadne i istočne, pred Srbijom vreme velikih iskušenja, a da je u pokušajima revizije istorije jako prisutan element osvetničkog pristupa.

Ako dešavanja u Ukrajini posmatramo kao frontalni sukob između Zapada i Rusije, kaže Dragana Mitrović, vidimo dva koncepta realnosti gde zapadni blok stalno vuče pogrešne poteze, a neprekidno je opsednut razaranjem.

„Oni svuda seju nesreću, smrt, nestabilnost. S druge strane imate Rusiju u čijim koncepcijama to ne možete da vidite, imate Kinu, Indiju, Južnu Afriku, globalni Jug koji se umrežava – oni pričaju da je nužna saradnja, iskorenjivanje siromaštva, podela moći, pravo na razvoj, zaštita i bezbednost i ostvarivanje sopstvenih interesa. U sudaru svetova našli smo se mi, srcem i duhom okrenuti Istoku“, naglašava ona.

Srbiji pritom, kako kaže, preporučuju da prekine odnose s Rusijom i da ekonomski ne sarađuje s Kinom.

„A mi (Zapad) ćemo nastaviti da vas uništavamo, da vas ekonomski podjarmljujemo, da vas politički i duhovno ponižavamo, da vam uzimamo teritorije – i budite srećni. Pritom, jeste da smo vas ubijali, ali postanite članica NATO i još recite hvala. Ako je to preporuka koju iko u ovoj zemlji treba da prihvati onda bi se otvorilo pitanje smislenosti postojanja takve države i takvog naroda. Mi nismo takav narod a minimalno što možemo to je da sačuvamo ono što nam je ostavljeno od predaka i da se za to borimo“, poručuje Mitrovićeva.

(Sputnjik)

KOMENTARI11 komentara

 1. Srb says:

  NATO zlocinci nastavljaju svoj udruzeni Zlocinacki Poduhvat protiv SrBskog naroda koji traje tri decenije.Recenica"usli smo tamo na severu Albanije, ali nas je neko iz Srbije odali jedva izvukli zovu glavu", objasnjava tri decenije razbijanje Srbije, Jugoslavije NATO teroristicka pljackaske horde izvode i imaju uspeha iznutraa uz domacih megaizdajnika, politicara, oficira, i NVO placeni od Zapada u vidu "boraca za mir- protiv diktatora "kasapina Milosevica". Takvi su iz Beograda SrBske Krajine, BiH direktno ucestvovale u medijskoj satanizaciji Srba, ali i u tzv."opstinskog genocida" u Srebrenici, besmislene selidbe mrtvih Shiptara sa KiM u hladnjacima ali da bi se kasnije koriscene protibv Srba, itd... E taj srpski otpad je NATO pucem 5.oktobra disao na vlast, i to je bila najgora katastrofa koja se desila srpskom narodu, gora i od Maricke bitke i kosovskog boja, jer su kvislinzi postali vlast koja ucestvune svim mogućim diktiranim satanizacijama Srba, ali i dojaviljivali NATO okupatoru moguće akcije otpora i sirenje istine pojedinih malobrojnih Srba koji su preostalih u sistemu drzave Srbije. Taj udruzeni Zlocinacki Poduhvat Zapada protiv Srba nece prestati nikada, odnosno dok Srbija ne bude svedena na Beogradski pasaluk, a vlast bila ona koju postavlja NATO okupator, odnosno .kvislinzi, i koja ce sve "genocidne rezolucije" uvesti u Ustav tog pasaljuka.

  • Zeka says:

   Sjajan komentar, bravo! Posebno je dobro primećena petooktobarska katastrofa i njene pogubne posledice po srpsku državnost i dostojanstvo. Svaka čast.

 2. VRSK says:

  Trpeti dok se dobro ne naoružamo a onda ući vojno na Kosovo i izaći na Skadar. Proglasiti Republiku Srpsku teritorijom Republike Srbije i postaviti kineski zid oko nje. U isto vreme počistiti Crnu Goru od milovaca i zelenaša i konačno zaokružiti granice Srbije za hiljadu godina. I pre svega ući u BRIKS i ODKB.

  • Željko says:

   @VRSK I što se desi kada se Vi probudite iz sna? Vidim po Vašem "nick" da ste "moj" iz Hrvatske i čudim se da niste sanjali i da se vraćate kao "osloboditelji" u tzv. bivšu RSK?

   • Suzuki Vitara says:

    Lapni stojka i reci Katici da se zapere. Brzo smo tu pa da budete za stojka spremni.

 3. Kosovac says:

  Baš lepo što ste izneli mišljenje Nebojše Čovića, veterana 5. oktobarske revolucije. On je najbolje upoznat sa planovima svog Gazde, a vidimo ima i dozvolu da nešto od toga prenese nama sa dna informisanosti. ………………..Možda bi neki srpski naučnik trebalo da nama dole objasni šta je to i čemu služi Savet Evrope. Dok to ne objasni, evo mene da malo pomognem: Svet Evrope, to mu dođe kao neki sindikat sastavljen od evropskih država u kome ima naravno i država koje nisu članice Evropske Unije. I sve države plaćaju sindikalnu članarinu čiji iznos je Tajna. Treba ishraniti taj ogromni aparat a platice aparatčika nisu baš male. Onda ti kojekakvi kakojevići i lezilebovići pričaju do besvesti u svom blablamentu, novinari prenose izjave tih mudrosera, a mi ovcoidi sve to čitamo. E, kada je potreba da taj blablament izda neku antihumanu antiljudsku deklaraciju, ili da bojkotuje Rusiju - onda lezilebovići svojom rezolucijom demonokratskim glasanjem opravdaju sve pare koje su dotad primali. Inače, nemaju nikakvu javnu izvršnu vlast i služe samo da zamajavaju sve narode Evrope. ………………..Nije sorošoidnog Gazdu velika briga da li će u Savet Evrope da primi Kosovo, ISIS ili Al Kaidu, sorošoidnom Gazdi je bitno da srpskom narodu pokaže kolika je kukavica njen predsednik i da ga na taj način blamira pred narodom srpskim. Zašto, i kako? Zato što je posle prijema Kosova, prirodna reakcija Srbije da NAPUSTI članstvo u taj „Savet Evrope“, i ako ništa drugo uštedi sredstva od „članarine“ pa ih tako upotrebi za izgradnju obdaništa i škola. Kada uz Rusiju još jedna država napusti tu smešnu organizaciju, onda se gubi svrha tog okrnjenog „Saveta“, on prirodno vene i prirodno se samoukida. Pa i da se ne ukine, šta Srbiju briga što nije član neke pištoljske organizacije? …..Problem je taj što srpski predsednik ne sme da povuče ovaj radikalni potez i uđe u istoriju. Zato što je kukavica, ucenjen, plus zato što ne sme da razočara svoje prijatelje sorošoide evroatlante.

  • Zeka says:

   Sve tačno.

 4. Kosovac says:

  Učlanimo se u Ujedinjene Nacije, pa onda UN daje naređenja šta da radimo i kako da se ponašamo. Učlanimo se u Svetsku Zdravstvenu Organizaciju, pa nam oni daju naređenja šta da radimo i kako da se ponašamo. Učlanimo se u Međunarodni Olimpijski Komitet, pa nam oni daju naređenja kako da igramo fudbal i kakvu zastavu da ističemo. Učlanimo se u Evropsku Energetsku Zajednicu, pa nam oni daju naređenja da ugasimo svoje termoelektrane, da pravimo benzin od soje i ostalih poljoprivrednih proizvoda, da EPS ne može da bude jedna državna firma nego da ima u svom sastavu još konkurentskih firmi koje će da spreče monopol države, ako odbijemo onda direktor EEZ Slovenac Janez Kopač preti nama sankcijama kao devedesetih. ………………..Svetska vlada, vlada Novog svetskog poretka zaista vlada u punom smislu te reči, od 1945. godine, ali niko od nas njenih podanika ne kapira da je ona ta koja j.ebe naše kokoške a nije petao. Zato je to Duboka Svetska Vlada.

 5. Gagi says:

  UVEK su neke negativne akcije zapada prema Srbiji. I nije to samo danas, vekovima to tako traje. E sada, hajde da pogadjamo kome to ovde medju nama odgovara i KO od takvog odnosa prema nama ima najvise koristi. Znamo za primer Radeta Pasica i jos mnogih... Veliki deo nase istorije je falsifikat i prevara, oni koji su se do juce kleli u titu i njegove okupatorske socijalisticke "vrednosti", danas su ljuti Srpski nacionalisti i patriote. Najbogatiji sloj naseg drustva direktno kontaktira i posluje sa zapadom, oni donose odluke o nasim zivotima i sugerisu kakvu politiku je potrebno voditi da bi zaradili jos koje brdo novca. Nekada smo u celoj drzavi imali C-markete i druge trgovine, znaci, nas narod je znao da posluje i radi bez strane "pomoci". Nekada smo imali sve moguce proizvode koje je nas narod stvarao i izvozio, danas je retko sta ostalo nase. Sve su nam unistili i razvlastili su nas od krvavo stecene imovine. Danas dobrodusni zapad preko svojih kolonijalnih namesnika nesmetano vrslja i raskopava Srbiju, vodu za pice iz svoje drzave moramo da kupujemo od kurvata. Nekako mi izgleda, da nikada u istoriji Srbija nije bila ovoliko unizena. Lako je u takvim okolnostima da nam zapad pije krv i da sa nama postupa kako mu se prohte. Nedavno sam pisao da je na KiM zavrsen posao i da je na redu Vojvodina. Evo, pocele su ovih dana da se bacaju okolo petarde da se vidi ko se kako trza. Nikada u istoriji nismo imali strasniju hipnozu naroda i ovu vrstu nasilnicke propagande koja je narod totalno odvojila od razuma.

 6. Zeka says:

  Gagi, od tvog protivnika čini mi se da ću postati tvoj "fan". Čitav niz izvrsnih komentara. Naravno, ostaje stara protivrečnost u vezi sa Brozom, tzv. Titom. S jedne strane nametao nam je okupatorske socijalističke "vrednosti" (vrednosti dabome pod znacima navoda), a s druge strane imali smo u celoj državi sve potrebne trgovine i (domaću) robu, imali smo sve moguće proizvode koje smo sami stvarali, pa i izvozili, što je potpuno tačno. Ali, protivrečnosti su ovde manje bitne. Bitna je tvoja poenta, a to je da smo danas kolonija i da nam hipnoza i nasilnička propaganda odvaja narod od razuma. A to jeste tako i ne znam kada će se promeniti. Svaka čast.

  • Kosovac says:

   @ Zeka, …..Dobro ti je ovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *