ТРИ ТАЧКЕ УДАРА НА СРБИЈУ КЛИНТОХОВЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ: Историчар упозорио на опасности које прете

TRI TAČKE UDARA NA SRBIJU KLINTOHOVE ADMINISTRACIJE: Istoričar upozorio na opasnosti koje prete

23 februara 2021

SRBI ne mogu deliti identitet s crnogorskim separatistima koji na Cetinju pevaju ustaške pesme i pozivaju na istrebljenje srpskog naroda, poručio je istoričar Aleksandar Raković gostujući u emisiji “Odmotavanje” na TV “Vesti”.

Pored toga, Raković je posebno pohvalio ulogu pravoslavnog sveštenstva u Crnoj Gori u protekloj godini koju su obeležile litije i pad Đukanovićevog režima. Istoričar je pozvao pravoslavne sveštenike u Crnoj Gori, čije su misli i reči bile ranije a i sada su pod cenzurom, da se slobodno izjasne da li žele da budu deo tzv. Pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao crkve u crkvi, ili imaju nameru da budu deo Srpske pravoslavne crkve kao jedinstvene i nedeljive celine.Raković je naglasio da je jučerašnjim tekstom podgoričkih Vijesti kreiran opasan manifest koji treba da utvrdi da su svi građani pravoslavne vere u Crnoj Gori po identitetu Crnogorci, bez obzira kako se nacionalno izjašnjavaju. Ovaj poznati stav, koji se pripisuje svešteniku Gojku Peroviću, kosi se sa srpskim nacionalnim interesima i srpskim narodom kao jedinstvenom i nedeljivom nacijom, naglasio je Raković.

Istoričar dr Aleksandar Raković gostovao je sinoć u emisiji “Odmotavanje” na TV Vesti, a govorio je o izazovima koje bi Bajdenova administracija mogla ispostaviti prema Republici Srbiji i srpskom narodu.

Raković je podsetio na nedavno javno saslušanje jastrebova klintonističke administracije, na čelu sa Madlen Olbrajt, koji su formulisali tri tačke na kojima treba udariti po interesima Srbije i srpskog naroda: Kosovo i Metohija, Republika Srpska i Crna Gora.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, Raković je kazao da se radi neotuđivom delu Republike Srbije i da ne postoji mogućnost da Srbija prizna secesiju takozvanog Kosova. Raković je pojasnio kako su četiri godine Trampove administracije ipak učinile svoje i da se za to vreme konsolidovala pozicija Srbije. Pritom, na našem prostoru ojačano je prisustvo Rusije i Kine koje na kosovsko-metohijskom pitanju stoje uz Srbiju, a Zapadna Evropa o Kosovu i Metohiji i dalje nema jedinstven stav.

Raković je rekao i da su bošnjački lideri u Federaciji BiH sa ushićenjem propratili Bajdenovu pobjedu kao uvertiru u mogućnost ukidanja Republike Srpske. S tim u vezi, rukovodstvo Republike Srpske već je ismejalo te bošnjačke poglede ali je, kazao je Raković, potrebno da uspostavimo bedem zaštite srpskih nacionalnih interesa ne samo na pitanju Srpske već i kada je riječ o drugim srpskim prostorima.

Na kraju, srpski istoričar je podvukao važnost aerodroma u Trebinju koji je u izgradnji i autoputeva i brzih puteva koji povezuju ili će povezivati Srbe: od Subotice do Bara, od Beograda do Banjaluke, od Bijeljine do Trebinja. Raković je posebno naglasio da srpski narod ima pravo na sopstvene integracije, da je ideja o ujedinjenju Srbije, Crne Gore i Srpske u jednu saveznu državu superiorna i sasvim legitimna i legalna.

KOMENTARI3 komentara

  1. jovan says:

    Uvek ce biti kao sto je Gojko Perovic, koji ce govoriti budalastine, "kao svi su crnogorci bez obzira kako se izjasnjavali"!!???? Ako cemo geografsku identifikaciju uzimati, sto cini Perovic, kao odrednicu srpskog naroda( i antisrba), da ga pitas, na primer, kako to da Srbi iz Hercegovine pripojene Crnoj gori po identitetu "crnogorci", a nisu, na primer, Hercegovci!?? Na zalost, to znaci da je i srpska pravoslavna crkva izbusena sa "antisrbima", koji su na strani neprijatelja vaskolikog srpstva, istovremeno iznutra razaraju Srpsku Pravoslavnu Crkvu.

    • Kosovac says:

      @ jovan, …..Poštovani kolega, nije Srpska Pravoslavna Crkva izbušena sa antisrbima. SPC je filovana antisrbima. Jedan od šlaga na torti, to je „otac“ Gojko Perović. Mason instalisan u hijerarhiji i obrazovanju u Srpskoj Pravoslavnioj Crkvi. Prateći njegove izjave i postupke iz ugla masonskih antisrpskih delovanja, možemo lako shvatiti kolika opasnost preti srpskom narodu i SPC. Na primer, nije potrebno komentarisati saradnju „oca“ Gojka Perovića sa NVO fondacijom Konrad Adenauer – koje je onomad ugostio u srpskom hramu u Podgorici. Šta ima to „Konrad Adenauer“ da sarađuje sa srpskim Pravoslavljem? Zašto Konrad Adenauer ne gleda svoj visokocivilizovani evroatlantski posao, zašto se prčka među srpske Pravoslavce? Ne prčka se, no daje naloge koje masoni nižeg ranga moraju bespogovorno prihvatiti. A svi ti nalozi su po pravilu antisrpski, najzad se dokazalo na primeru SANU koja je komplet masonska, da su Masoni u vrhu neprijatelja Srbije, Srba i Pravoslavlja. Njihova slatkorečivost ubuduće može da zadovolji samo srpske korisne idiote i autošoviniste Drugosrbijance. ………………..“Otac“ Gojko Perović se takođe proslavio izjavom da Mauzolej na Lovćenu ne treba uklanjati, no treba civilizacijski poštovati tradiciju iz minulih vremena. Znači, srpski pop se zalaže za očuvanje spomenika urađenom na silu kao posledica komunističkih divljanja – rušenja srpske pravoslavne kapele i postavljanje na njeno mesto onog Masonskog satanističkog rugla. ……………“Otac“ Gojko Perović šalje svoje podređene sveštenike u burne političke vode – ljude nesposobne za politiku (a šta će im politika?), tako namešta prostor da se ti pripadnici SPC s pravom izlažu ruglu kao zasluga za bavljenje politikom koja nije njihov posao. ……………….Na kraju, kada si spomenuo unutrašnje razaranje u SPC, evo ti primer novopostavljenog srpskog patrijarha Porfirija: Moli se (u udarnom terminu) za spas duše Đorđa Balaševića. Još se nije osušilo mastilo na njegovom postavljenju za patrijarha, on dobija nalog da izleti biranim rečima i moli se za spas duše jednog Ustaše. Neka se moli neki kardinal biskup, ili čak neka se moli i rimpapa – to bi bilo u redu. Neka se moli i neki sorošoidni sajentolog satanista, sve bi to bilo u redu. Ali srpski patrijarh? On još nije ni postigao da moli za spas duša Srba ubijenih od strane kolega Đorđa Balaševića, a ispunjava naloge pretpostavljenih „oca“ Gojka Perovića, masona „Izvinite što ste nas ubijali, a mi ćemo ipak da se molimo za spas Vaših duša“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *