ТРИ ТАЧКЕ УДАРА НА СРБИЈУ КЛИНТОХОВЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ: Историчар упозорио на опасности које прете

ТРИ ТАЧКЕ УДАРА НА СРБИЈУ КЛИНТОХОВЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ: Историчар упозорио на опасности које прете

23 фебруара 2021

СРБИ не могу делити идентитет с црногорским сепаратистима који на Цетињу певају усташке песме и позивају на истребљење српског народа, поручио је историчар Александар Раковић гостујући у емисији “Одмотавање” на ТВ “Вести”.

Поред тога, Раковић је посебно похвалио улогу православног свештенства у Црној Гори у протеклој години коју су обележиле литије и пад Ђукановићевог режима. Историчар је позвао православне свештенике у Црној Гори, чије су мисли и речи биле раније а и сада су под цензуром, да се слободно изјасне да ли желе да буду део тзв. Православне цркве у Црној Гори као цркве у цркви, или имају намеру да буду део Српске православне цркве као јединствене и недељиве целине.Раковић је нагласио да је јучерашњим текстом подгоричких Вијести креиран опасан манифест који треба да утврди да су сви грађани православне вере у Црној Гори по идентитету Црногорци, без обзира како се национално изјашњавају. Овај познати став, који се приписује свештенику Гојку Перовићу, коси се са српским националним интересима и српским народом као јединственом и недељивом нацијом, нагласио је Раковић.

Историчар др Александар Раковић гостовао је синоћ у емисији “Одмотавање” на ТВ Вести, а говорио је о изазовима које би Бајденова администрација могла испоставити према Републици Србији и српском народу.

Раковић је подсетио на недавно јавно саслушање јастребова клинтонистичке администрације, на челу са Мадлен Олбрајт, који су формулисали три тачке на којима треба ударити по интересима Србије и српског народа: Косово и Метохија, Република Српска и Црна Гора.

Када је реч о Косову и Метохији, Раковић је казао да се ради неотуђивом делу Републике Србије и да не постоји могућност да Србија призна сецесију такозваног Косова. Раковић је појаснио како су четири године Трампове администрације ипак учиниле своје и да се за то време консолидовала позиција Србије. Притом, на нашем простору ојачано је присуство Русије и Кине које на косовско-метохијском питању стоје уз Србију, а Западна Европа о Косову и Метохији и даље нема јединствен став.

Раковић је рекао и да су бошњачки лидери у Федерацији БиХ са усхићењем пропратили Бајденову побједу као увертиру у могућност укидања Републике Српске. С тим у вези, руководство Републике Српске већ је исмејало те бошњачке погледе али је, казао је Раковић, потребно да успоставимо бедем заштите српских националних интереса не само на питању Српске већ и када је ријеч о другим српским просторима.

На крају, српски историчар је подвукао важност аеродрома у Требињу који је у изградњи и аутопутева и брзих путева који повезују или ће повезивати Србе: од Суботице до Бара, од Београда до Бањалуке, од Бијељине до Требиња. Раковић је посебно нагласио да српски народ има право на сопствене интеграције, да је идеја о уједињењу Србије, Црне Горе и Српске у једну савезну државу супериорна и сасвим легитимна и легална.

KOMENTARI3 коментара

  1. jovan says:

    Uvek ce biti kao sto je Gojko Perovic, koji ce govoriti budalastine, "kao svi su crnogorci bez obzira kako se izjasnjavali"!!???? Ako cemo geografsku identifikaciju uzimati, sto cini Perovic, kao odrednicu srpskog naroda( i antisrba), da ga pitas, na primer, kako to da Srbi iz Hercegovine pripojene Crnoj gori po identitetu "crnogorci", a nisu, na primer, Hercegovci!?? Na zalost, to znaci da je i srpska pravoslavna crkva izbusena sa "antisrbima", koji su na strani neprijatelja vaskolikog srpstva, istovremeno iznutra razaraju Srpsku Pravoslavnu Crkvu.

    • Косовац says:

      @ jovan, …..Поштовани колега, није Српска Православна Црква избушена са антисрбима. СПЦ је филована антисрбима. Један од шлага на торти, то је „отац“ Гојко Перовић. Масон инсталисан у хијерархији и образовању у Српској Православниој Цркви. Пратећи његове изјаве и поступке из угла масонских антисрпских деловања, можемо лако схватити колика опасност прети српском народу и СПЦ. На пример, није потребно коментарисати сарадњу „оца“ Гојка Перовића са НВО фондацијом Конрад Аденауер – које је ономад угостио у српском храму у Подгорици. Шта има то „Конрад Аденауер“ да сарађује са српским Православљем? Зашто Конрад Аденауер не гледа свој високоцивилизовани евроатлантски посао, зашто се прчка међу српске Православце? Не прчка се, но даје налоге које масони нижег ранга морају беспоговорно прихватити. А сви ти налози су по правилу антисрпски, најзад се доказало на примеру САНУ која је комплет масонска, да су Масони у врху непријатеља Србије, Срба и Православља. Њихова слаткоречивост убудуће може да задовољи само српске корисне идиоте и аутошовинисте Другосрбијанце. ………………..“Отац“ Гојко Перовић се такође прославио изјавом да Маузолеј на Ловћену не треба уклањати, но треба цивилизацијски поштовати традицију из минулих времена. Значи, српски поп се залаже за очување споменика урађеном на силу као последица комунистичких дивљања – рушења српске православне капеле и постављање на њено место оног Масонског сатанистичког ругла. ……………“Отац“ Гојко Перовић шаље своје подређене свештенике у бурне политичке воде – људе неспособне за политику (а шта ће им политика?), тако намешта простор да се ти припадници СПЦ с правом излажу руглу као заслуга за бављење политиком која није њихов посао. ……………….На крају, када си споменуо унутрашње разарање у СПЦ, ево ти пример новопостављеног српског патријарха Порфирија: Моли се (у ударном термину) за спас душе Ђорђа Балашевића. Још се није осушило мастило на његовом постављењу за патријарха, он добија налог да излети бираним речима и моли се за спас душе једног Усташе. Нека се моли неки кардинал бискуп, или чак нека се моли и римпапа – то би било у реду. Нека се моли и неки сорошоидни сајентолог сатаниста, све би то било у реду. Али српски патријарх? Он још није ни постигао да моли за спас душа Срба убијених од стране колега Ђорђа Балашевића, а испуњава налоге претпостављених „оца“ Гојка Перовића, масона „Извините што сте нас убијали, а ми ћемо ипак да се молимо за спас Ваших душа“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u