ТРИ ТРАМПОВА ЧОВЕКА доносе ПРОМЕНУ, Приштини се неће свидети, али Београд ИМА ШАНСУ

TRI TRAMPOVA ČOVEKA donose PROMENU, Prištini se neće svideti, ali Beograd IMA ŠANSU

31 jula 2018

Zvanična Amerika menja politiku kada su u pitanju Srbija i njeni interesi. Trojica najbližih saradnika Trampa, koji su zamenili dokazane mrzitelje naše zemlje i promenili pravac delovanja američke administracije, jesu savetnik predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, Trampov zet Džared Kušner i pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel.Ovaj trojac nalazi se na vrhu tima koji menja pravac delovanja Zapada prema Srbiji, a koji će se najviše videti po pitanju kosovskog problema. To je potvrdio i ministar Dačić, koji je nakon razgovora sa američkim zvaničnicima i posete Vašingtonu poručio da sadašnja administracija razume interese Srbije.

– Situacija se značajno promenila posle dolaska nove administracije, što mi je rekao i Bolton. Prvi put posle dolaska Trampa, a naročito posle postavljanja Mičela, zaduženog za naš region, njihov pristup je da žele da saslušaju, da imaju, kako oni kažu, kreativan pristup, koji podržava da se dođe do kompromisnog rešenja – rekao je Dačić.

Diplomate Zoran Milivojević i Vladislav Jovanović, navode da Beograd mora da iskoristi povoljne vetrove koji sada stižu iz Vašingtona.

(Republika)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Izgleda da treba da proslavimo i da se kolektivno opijemo kao nekad davno Trojanci kad su od Grka primili "trojanskog konja" kao poklon u znak mira, a povodom ove izjave da najbliži Trampovi saradnici Džon Bolton, Džarad Kušner i Ves Mičel nisu mrzitelji Srbije te će navodno uvažiti interese Srbije povodom Kosovskog problema. Neće nas vojno opsedati (=ne smeju nam pretiti novim sukobima bilo gde) jer najpre njihova uloga na KIM je u okviru misije UN i još vojna snaga Rusije je značajno porasla. U promenjenim okolnostima, koje su za njih manje povoljne, simuliraće razumevanje i "kompromisno" prijateljstvo da bi nas lukavstvom prevarili. Da prihvatimo za nas mršavije kompromisno rešenje koje bi postalo nov medjunarodni sporazum, a koji će potisnuti Rezoluciju 1244 koja nam garantuje celo Kosovo i Metohiju. "ČUVAJ SE DANAJACA I KAD DAROVA DONOSE".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *