ТРИБУНАЛ

ТРИБУНАЛ

5 јуна 2024

Пише: Драган Вујичић

У Генералној скуштини УН 23. маја орвеловску дистопију „своје врсте“ развејао је Александар Вучић, председник Србије, земље клеветане и срамоћене пуних 31 годину. Да, 25. маја 1993. основан је Међународни суд за злочине на просторима бивше СФРЈ, који је за 24 године подигао 161 оптужницу, од тога 105 против Срба. Суд је заседао 10.800 дана и саслушао је 4.560 сведока а као сведочење свога рада оставио је 2,5 милиона страница транскрипата по којима ми Срби сносимо око 90 одсто кривице за своје недаће, али и за зверства која су масовно над нама чинили други. Срби су осуђени на 1.024,5, Хрвати на 183 године затвора, Муслимани на 41,5 годину робије, Албанци на 13 година…

И 31 годину након оснивања оваквог трибунала на својеврсном референдуму у УН о смислу и правичности пресуда хашког суда, свет је гласао по најтежем питању: „српски геноцид“ у БиХ. За њега је Серж Брамерц на затварању наказе од трибунала 2017. славодобитно тврдио: „Доказали смо да је у Сребреници почињен геноцид, због тога је осуђено њих 16“. Резултат гласања у ГС УН је био: 84 земље су биле „за геноцид“, остале за разум!

И да се разумемо, ни минулих година нико није био наиван у свету политике и бар је међу елитним дипломатама у Њујорку постојала свест да се „на истину у политици мора чекати док неком не постане потребна“, како је то дефинисао Бјорстен Бјерсон, норвешки нобеловац.

Дакле, два плус два ће увек бити једнако четири, баш као што српски народ никад није ишао на туђе да пали, прогони и убија, него је само бранио своје.

Солжењицин је рекао: „Једноставан корак храброг појединца је да не учествује у лажи. Једна реч истине надмашује свет.“ У Њујорку је 23. маја „Солжењицинов корак“ искорачила цела Србија, а за њом још 106 држава света.

(Новости)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kulak says:

    Kad će Srpski Parlamentu usvojiti utemeljenu Rezoluciju o hrvatskom genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u Jasenovcu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u