Тријумф београдског „Иванова“

Trijumf beogradskog „Ivanova“

24 novembra 2017

Najbolja predstava u celini 22. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu je „Ivanov“ po tekstu A.P. Čehova, u produkciji Narodnog pozorišta Beograd, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Žiri kojim je na prestižnoj regionalnoj smotri teatara predsedavao reditelj Dejan Mijač, odluku je doneo većinom glasova, a ovo ostvarenje ponelo je još dva važna priznanja: „Ardalion“ za najbolju žensku ulogu pripao je Hani Selimović (za ulogu Saše), dok je najbolju mušku ulogu na ovim prostorima, u istom komadu osvojio Predrag Ejdus (uloga Šabeljskog).

„Ardalion“ za nabolju režiju poneo je Arpad Šiling, za ostvarenje „Dokle pogled seže“, Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju, a odluka je doneta jednoglasno. Najbolju žensku ulogu, ravnopravno sa Hanom Selimović, ostvarila je Nataša Janjić u komadu „Priče iz bečke šume“, zagrebačke „Gavele“.

Isti tetar poneo je još dva priznanja, za najbolju scenografiju i kostimografiju, zaslugom Branka Hojnika i Marite Ćopo. Najbolju epizodu ostvario je Srđan Grahovac, a najbolja mlada glumica je Jelena Simić, oboje su iz cetinjskog teatra. Specijalni „Ardalion“ pripao je Narodnom pozorištu Zenica.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *