Trišić: SRNA izmišlja da sam reketirao Dodika

Trišić: SRNA izmišlja da sam reketirao Dodika

7 februara 2013

BNSrpska novinska agencija treba da se izvini Vladimiru Trišiću i RTV BN, zbog objave vesti da je Trišić htio da iznudi novac od predsednika RS Milorada Dodika, ili će slučaj dobiti sudski epilog, saopštio je dvokat RTV BN.

Ukoliko i dalje sebe smatrate ozbiljnom i profesionalnom novinskom agencijom, to Vam predlažemo da ovaj spor ne poprimi sudski epilog i da na Vašem info servisu i glavnoj strani Vaše veb prezentacije objavite da se radilo o pogrešnoj vesti, te da se izvinjavate Vladimiru Trišiću i RTV BN zbog pričinjenih neprijatnosti – stoji u saopštenju.

Pre pet dana na naslovnoj strani veb prezentacije i info servisu Srne je objavljena vijest pod nazivom “Trišić tražio novac od Dodika?“ u kojoj su navedene , kako se navodi, dezinformacije i teške optužbe prema našem Vladimiru Trišiću i “RTV BN“.

Srna je objavila da postoje indicije da je Vlado Trišić pokušao da medijski reketira predsednika RS Milorada Dodika.

Trišić je odgovorio da se radi o čistoj dezinformaciji koja nije zasnovana na realnim činjenicama, nego očito na nečijoj zloj nameri, i najavio je tužbu.

“Smatramo da je navedena ‘vest’ u stvari reagovanje zbog objavljivanja u najmanju ruku neprimjerenog ponašanja najvišeg funkcionera Republike Srpske koji je izrekao najteže uvrede na račun naših vlastodavaca Vladimira Trišića i RTV BN. Napominjemo da je Predsjednik RS Milorad Dodik bio upoznat sa snimanjem navedenog razgovora, te je i sam odobrio emitovanje spornog razgovora sa riječima „snimi ovo i pusti u Dnevniku“ – kaže punomoćnik Vladimira Trišića.

Dodaje se, da se pre objavljivanja navedene “vesti“, glavni i odgovorni urednik, Milica Džepina, koja je potpisana kao autor sporne “vesti“, svakako mogla obratiti Trišiću da proveri da li postoji kompletan snimak razgovora, te da li se u istom spominje bilo kakvo reketiranje, indirektno ili direktno, a da je agencija kao veliki servis svakako upoznata da, kada se objavljuje ovakva vest, moraju se imati dokazi da su navodi suštinski tačni.

-U ovom predmetu se radi o očiglednim neistinama, jer Vladimir Trišić nije od bilo koga, pa ni od Predsednika RS tražio nova, a vest je Trišiću i BN-u, nanela, ne samo nematerijalnu štetu, nego i materijalnu.

Od Srne se traži javno izvinjenje, a u suprotnom, protiv agencije će biti podnesena tužba parničnom sudu radi zaštite od klevete, a agencija će biti obavezna da naknadite štetu “’koja se svakako meri stotinama hiljada KM“.

(Frontal.srb)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *