TROGODIŠNjI SIN OLIVERA IVANOVIĆA: Zašto tata nije bio tu na moj rođendan?!

TROGODIŠNjI SIN OLIVERA IVANOVIĆA: Zašto tata nije bio tu na moj rođendan?!

28 oktobra 2014

rep-Ivanovic_620x0Nedeljni ručak, simbol zajedništva i porodičnog okupljanja, protekao je i proteklog vikenda, u domu Olivera Ivanovića, bez glave porodice. Milena i Bogdan, supruga i sin Olivera Ivanovića, čekaju ga već deset meseci, još od 27. januara kada je dobrovoljno otišao u policijsku stanicu u severni deo Kosovske Mitrovice da da izjavu.

On je otišao da odgovori na podmetanja Albanaca da je 1999. godine rukovodio policijskom jedinicom koja je sejala smrt. Nije čekao zvaničan poziv suda da pristupi, već se odazvao posle telefonskog poziva. Uveren u svoju nevinost krenuo je sam, bez advokata. O bekstvu ili skrivanju nije ni pomišljao. Utamničen je mimo svih pravila i procedura, a dokazi za krivicu koja mu se stavlja na teret po svemu sudeći još se „traže“.

– Nisam ni slutila da će mi se od tog dana život drastično promeniti i da će se poziv za davanje izjave pretvoriti u agoniju kojoj se ne nazire kraj – priča za „Večernje novosti“ Milena, supruga Olivera Ivanovića.

– Verovala sam da će preovladati razum i pravo i da će se Oliver posle najviše mesec dana, vratiti domu svome, svojoj porodici i svakodnevnim obavezama. Nedostaje nam mnogo, svakim danom sve više. Bio je oslonac, ne samo porodici, već i mnogim prijateljima.

Trogodišnjem Bogdanu Ivanoviću rečeno je da je tata na poslu, da puno radi, da nema vremena da dođe kući… Bogdan ga sa majkom posećuje u zatvoru, ubeđen da je to naziv firme u kojoj njegov otac radi. Milena nam objašnjava da je svaki dan zapitkuje zašto mu njegov tata nije došao na rođendan? Zašto ga nema da spava kraj njega, da ispriča priču i poželi laku noć?

– Nedavno je, posle jedne od odluka da se Oliveru produži pritvor, došao iz sobe i videvši me zabrinutu rekao mi da se ne sekiram, jer će tata još malo da radi i da spava i onda će doći kući – govori Milena držeći u naručju svog jedinca dok joj suze idu. – Narednog dana, videvši malu mačku na ulici, pitao me je zašto je ona sama i da li su joj mama i tata u zatvoru.

Ponedeljak i četvrtak dani su kada Milena i Bogdan odlaze u pritvorski centar. Oliver ne može da iščeka te dane. Poseta traje sat vremena.

– Moj suprug se trudi da dete ne optereti saznanjem da je on utamničen – nastavlja Milena.

– U zatvoru je naučio Bogija brojeve. Olovkom po rukama prave tetovaže u obliku srca. Vrlo je potresno… Njihov rastanak završava se jakim zagrljajem kojim predaju snagu jedan drugom, do novog viđanja.

Milena Ivanović naglašava da je savest njenog supruga potpuno mirna. Veli, svi koje interesuje istina znaju da je Oliver nevin. Veruje i da će mu biti pružena prilika da dokaže svoju nevinost.

KRSNA SLAVA BEZ DOMAĆINA?

U domu Olivera Ivanovića sredinom decembra biće obeležena krsna slava, a da li će, ili ne, goste dočekati domaćin – zavisi od Euleksa. Najnovijim rešenjem o produženju pritvora za 60 dana predviđeno je da Oliver Ivanović ostane u pritvoru do 26. decembra.

Ne gubeći nadu, Milena veruje da će preovladati razum i da će sud uvažiti žalbu na rešenje o produžetku pritvora, garancije Vlade Republike Srbije i činjenicu da se sam prijavio i odmah odazvao pozivu.

(Večernje novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *