ТРЗАВИЦЕ НА КРАЈУ: Бакир „да појасни“, па Вучић „да дода“

TRZAVICE NA KRAJU: Bakir „da pojasni“, pa Vučić „da doda“

6 decembra 2017

Zajedničko obraćanje predsednika Srbije i Predsedništva BiH završena je uz male trzavice i „pojašnjenja“ koja su dali Bakir Izetbegović i Aleksandar Vučić.

Iako je ispred BiH govorio hrvatski predstavnik Dragan Čović, na kraju je bošnjački član Predsedništva BiH Izetbegović rekao da „mora nešto da pojasni“.

On se osvrnuo na poruku koju su poslali Vučić i Čović da o pojedinim pitanjima, kao što je Kosovo, zvanično Sarajevo neće menjati stav ukoliko to ne bude uradio ni Beograd.

Vučić je rekao da je „dobio takvu podršku“ tokom sastanka, dok je Čović izjavio da će se „BiH prilagođavati stavovima Beograda u vezi sa unutrašnjim pitanjima Srbije“.

„Međunorodnu politiku BIH vodiće ova tri čoveka (članovi Predsedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gde smo preuzeli obaveze u procesu integracija. Ali, moj stav je da se spoljna politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da ono iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsedništva“, rekao je Izetbegović.

Podsetimo, Izetbegovićeva izjava da smatra da je BiH trebalo da prizna Kosovo je podigla puno prašine u regionu i dovela do novog podizanja tenzija između dve zemlje.

Nakon Izetbegovićevog „upada“ na kraju konferencije, ispred mikrofona je ostao i Vučić, koji je uz osmeh rekao da i „on mora nešto da doda“.

„E ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica“, rekao je Vučić.

Koji minut ranije, atmosfera je bila mnogo prijateljskija, a Dragan Čović se „zahvalio Aci“ na stavovima oko modela rešavanja pitanja granica i rekao da će se u Sarajevu „kao i uvek“ nešto teže doći do zajedničkog stava.

KOMENTARI3 komentara

 1. se lam says:

  primjetio sam da su mu dragi drugi gosti i sa njima ima prisnije odnose,mislim na vucica,ali za bosnu on mora da ima najprisnije odnose sa izetbegovicem,jer je on predstavnik bosne i bosnjackog naroda,kolko god vi htjeli reci ,pa u bosni ima i drugih osim bosnjaka,ja vam kazem da samo dogovor srbije,tj srba i iz bosne bosnjaka moze biti pravi mir ,uzsajamno postivanje,povjerenje,sve ostalo je vjestasko to svi mi dobro znamo.srbija je sinonim za srbe,bosna je sinonim za bosnjake htjeli priznati ili ne

  • vuk says:

   Srbine muslimanske vere ko ti je deda i koja ti je slava predaka bila

 2. PRVA LINIJA says:

  UMESTO DA SI GA NAJURIO NOGOM U GUZICU KISELO SE SMESKAS DOK TI SERE U TANJIR, PROBAJ TI TAKO DA SE PONASAS U SARAJEVU IMA DA TE OKACE NA ... DOSTOJANSTVO DRZAVE I NARODA KOJI PREDSTAVLJAS MORAJU BITI NA PRVOM MESTU MAKAR TO ZNACILO I ONO STO NESMES DA PREVALIS PREKO JEZIKA, KAD TO BUDES SHVATIO I URADIO MOZDA CE VISE CENITI I TEBE I NAS...PREDSEDNICE...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *