ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ЈЕ ПОЧЕО, али нама то нико није рекао!

TREĆI SVETSKI RAT JE POČEO, ali nama to niko nije rekao!

1 aprila 2016

hbgntz45grfrgh-640x360U proteklih 18 meseci, Obamina administracija je započela najveće nakupljanje vojnih snaga još od Drugog svetskog rata na zapadnoj granici sa Rusijom.

Takvog vojnog nakupljanja nije bilo još otkad je Hitler napao Sovjetski savez, piše RT

Australijski novinar Džon Pilger kaže da je Treći svetski rat već počeo, ali da mediji to ne znaju jer se ovaj rat svodi na propagandu, laži i odvlačenje pažnje. Međutim, to može da se promeni začas.

Ukrajina, nekadašnja članica Sovjetskog saveza, postala je igralište CIA-e. Nakon organizovanja prevrata u Kijevu, Vašington efektivno kontroliše režim koji se nalazi na pragu Rusije koji je istovremeno neprijateljski nastrojen prema Rusiji i pun nacista koji otvoreno veličaju Hitlera i pozivaju na progon ruske manjine.

Ovakve vesti se na Zapadu ne prenose ili se prenose promenjene tako da se ne sazna istina.

Američka vojska postavlja svoje vojnike, tenkove i oružje u Letoniju, Litvaniju i Estoniju, države koje se nalaze na samom pragu Rusije.

Ovakva ekstremna provokacija samo povećava rizik od nuklearnog rata.

Pored Rusije, Kina se takođe označava kao „pretnja“ od strane Zapada i to sve zbog spornih Spratli ostrva. Amerikanci koriste situaciju u Južnokineskom moru kako bi omogućili svojim ratnim brodovima da dominiraju i patroliraju obalnim vodama Kine. Zamislite samo šta bi bilo kada bi se kineski ratni brodovi pojavili na obali Kalifornije?

Činjenica je da ne bi bilo čak ni invazije Iraka iz 2003. godine da nije bilo ozbiljne novinarske propagande po kojoj je Sadam Husein posedovao oružje masovnog uništenja. Na stotine hiljada muškaraca, žena i dece bi i danas bilo živo.

Propaganda protiv Rusije i Kine se u suštini ne razlikuje mnogo od toga. Nijedan zapadnjački novinar se ne pita zašto Kina pravi aerodrome u Južnokineskom moru. Odogovor je više nego očigledan: Zato da bi se odbranila od brojnih američkih baza kojima je okružena.

Treba napomenuti da su SAD i Australija u potpunoj tajnosti 2015. godine održale vazdušno-pomorske vojne vežbe. Njihov cilj je bio da izvežbaju plan koji ima za cilj da odseče Kinu od zaliha nafte, gasa i drugih sirovina sa Bliskog istoka i iz Afrike.

U cirkusu koji se još naziva i američka predsednička kampanja, Donald Tramp se predstavlja kao ludak i fašista. Međutim, iako jeste pomalo mrzak, mediji ga preterano pljuju. To je dovoljno da zaintrigira svaku iole razumnu osobu.

Trampovi pogledi na migraciju jesu groteskni, ali nisu ništa gori od mišljenja Dejvida Kamerona ili dobitnika Nobelove nagrade za mir, Baraka Obame.

Liberali u Americi tvrde da Tramp donosi nasilje u SAD. Donosi?

Govorimo o državi u kojoj deca pucaju u svoje majke, a policija vodi rat protiv crnaca. Govorimo o državi koja je napala i pokušala da svrgne više od 50 vlada u svetu i da ih pretvori u demokratije uzrokujući smrt miliona ljudi.

Nijedna država ne može da parira Americi po nasilju. Ono što je takođe značajno je da najveći broj američkih ratova nisu vodili republikanski predsednici već liberalne demokrate poput Trumana, Kenedija, Džonsona, Kartera, Klintona i Obame.

Donald Tramp jeste Amerikanac, ali razmišlja drugačije. On tvrdi da je invazija Iraka bila zločin i ne želi da ulazi u rat sa Rusijom i Kinom. Opasnost po svet ne predstavlja Tramp već Hilari Klinton.

Dok se predsednički izbori bliže, Klintonova će biti uzdignuta kao prvi ženski predsednik, bez obzira na njene laži i zločine, isto kao što je Barak Obama uzdignut kao prvi crnački predsednik.

Isti taj Obama, kojeg je novinar Guardian-a opisao kao „smešnog, šarmantnog i opuštenog“, poslao je jednog dana dronove u Somaliju ne bi li ubio 150 ljudi.

Ne smemo zaboraviti da je Hilari Klinton u predsedničkoj kampanji 2008. godine pretila da će u potpunosti uništiti Iran nuklearnim oružjem. Kao sekretarka države u Obaminoj administraciji, ona je učestvovala u zbacivanju demokratske vlasti Hondurasa, doprinela uništenju Libije 2011. godine i hvalila se kako je Amerika ubila pukovnika Gadafija.

Klintonova je veoma bliska sa Medlin Olbrajt, bivšom sekretarkom države SAD koja je slavila smrt pola miliona iračke dece.

Među najvećim podržavaocima Klintonove jesu izraelski lobi i kompanije oružja koje seju nasilje na Bliskom istoku. Ona i njen muž su dobili čitavo bogatstvo od Vol Strita. Ipak, nju oslikavaju kao ženu heroja koja će pobediti zlog kandidata Trampa.

Ipak, nadajmo se da će duga koma u kojoj su građani bili do sada uskoro biti okončana. Već ima onih u Velikoj Britaniji koji se bude i koji nameravaju da podrže Džeremija Korbina, lidera Radničke partije, kao i onih u SAD koji su na strani senatora Bernija Sandersa.

Ipak, mora se uzeti u obzir i činejnica da isti taj Berni Sanders namerava da podrži Klintonovu u slučaju da bude nominovana. I on se očigledno zalaže za nasilje Amerike prema drugim državama, što dokazuju i njegove reči da je Obama dobro radio svoj posao.

Gde su nestali hrabri ljudi sa idejama posvećeni borbi za bolji i mirniji sveti? Gde su nestali svi disidenti?

Gde su oni koji će razbiti tišinu? Da li će svi oni čekati da nuklearni rat počne pre nego što se odazovu? Tada će već biti kasno…

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. Baja says:

  I ja jutros čujem grmljavinu sa Velebita,da da počeo je rat hahahahahahaaa....

 2. don says:

  Svasta!Kad bi dugmice tek tako dali predsednicima odavno nas ne bi bilo::))

 3. Lazar says:

  Tipična vest od Vebtribjuna. Raspoznaju se po naslovima...

 4. N. says:

  Pa još na svetski dan šale. Ironija.

 5. Lajla says:

  Samo se vi zajebavajte,Ali bi vam ta zajebancija mogla zbjegnuti. Sade koristi sve moguce metode Holivuda-sve su nam turili pod nos is miju se debelo koliko su nas omadijali.Prave raznorazne igrokaze od ratova do sexa,milionazrtava

 6. Lajla says:

  sve da nam odvuku paznju ,kao majmunima sa sarenim papiricima,da se ne prepozna svet u kojem i kako zivimo. A sta je nego atomski rat,koji je poceo u Srbiji Iraku Libiji Siriji,BOMBE SA OSIROMASENIM URANIJUMOM. i SADA NAPAD NA EVROPU imigrantima,sve predstave ili odvlacaenje PERCEPCIJE PREKO MEDIJA. ONO STO DRZI SADe-ANGLOSAKSONCE KAO VLADARE JE PROIZVODNJA HAOSA I RATA JER JE TO ZA NJIH JEDINI BIZNIS ZA BOGACENJE.

 7. ljubisav says:

  Steta sto ovakve tekstove necita veci broj ljudi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *