ТУЧА МЕЂУ ШИПТАРИМА: Кандидати за посланике хватали се за врат и шутирали после ТВ дуела (ВИДЕО)

TUČA MEĐU ŠIPTARIMA: Kandidati za poslanike hvatali se za vrat i šutirali posle TV duela (VIDEO)

12 septembra 2019

Kandidati za poslanike dve najuticajnije opozicione partije, Demokratskog saveza Kosova i Pokreta Samoopredeljenje, Dardan Molikaj i Haki Abazi, obračunali su se i fizički, nakon izlaska iz studija televizije T7 i učešća u emisiji Presing.Kako prenosi prištinska Gazeta Ekspres, tokom sinoćnjeg razgovora u studiju atmosfera je bila napeta, a sagovornici nervozni, što je rezultiralo njihovim fizičkim obračunom odmah nakon učešća u emisiji.

Reč je o kandidatima dve stranke, čiji su lideri Isa Mustafa i Aljbin Kurti, koje su do poslednjeg dana pregovarale o mogućoj predizbornoj koaliciji na predstojeći prevremenim izborima na tzv. Kosovu.

Dogovor nije postignut zbog neslaganja o kandidatu za premijera.

Abazi je, navodi portal, situaciju van studija kablovske T7 televizije opisao kao napetu i neugodnu u kojoj ga je Molikaj hvatao za grlo i zadao mu udarac nogom.

Molikaj, međutim, tvrdi da se ništa nije dogodilo, osim, kako je rekao, malo napetije rasprave, kao nastavak debate u studiju.

Oglasio se tim povodom Pokret Samoopredeljenje saopštenjem u kojem stoji da „mafijaške bande, koje su zauzele državu strahuju od nadolazećih promena koje će uspostaviti Samoopredeljenje“.Očekuju, kažu, da policija ispita slučaj i preduzme mere, a CiK su pozvali da zabrani kandidaturu osobama sklonim nasilju sa pojedinih lista.

Kosovska policija je sinoć ispitala osumnjičene, nakon što je dobila informaciju o incidentu.

U policijskom saopštenju stoji da su preduzete sve potrebne pravne mere s ciljem razjašnjavanja slučaja.

Novinar Presinga je izjavio da se sve dogodilo van studija, da ništa konkretno nije video, ali da mu je Abazi rekao da ga je Molikaj fizički napao.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *