ТУЂМАН је пре ПАРТИЗАНА, био међу УСТАШАМА!

TUĐMAN je pre PARTIZANA, bio među USTAŠAMA!

2 novembra 2016

08tudj_620x0

Prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman, koji je bio general JNA, radio je 1942. godine u Ministarstvu domobranstva Nezavisne Države Hrvatske (NDH), pokazuju dokumenti koje je objavio zagrebački „Nacional“.

Među objavljenim dokumentima su i oni iz policijske arhive iz kojih se vidi na kojoj je adresi bio prijavljen Tuđman i gde je boravio u Zagrebu dok je Ante Pavelić bio na čelu NDH.

Deo Tuđmanove biografije koji se odnosi na taj period do sada je bio nepoznat, a podatke je izneo Josip Manolić u najnovijoj knjizi „Špijuni i domovina“.

Tuđman o tim prvim godinama rata nije mnogo govorio, već je samo isticao detalj kada je odlučio da ode u partizane. U jednoj enciklopediji naznačeno je da je kao levičar bio pritvoren 1940. godine, a da je njegova porodica podržavala Hrvatsku seljačku stranku.

Zvanično je uvek naglašavano da je 1941. godine Tuđman prekinuo školovanje i uključio se u antifašistički pokret, ali o tome da je radio i u Ministarstvu domobranstva do sada nije bilo reči.

KOMENTARIJedan komentar

  1. kuka says:

    Mislim da ovo nije Franjo Tudjman. Ali mislim da ovo jeste on: http://latinamericanhistory.about.com/od/Nazis/fl/Ante-Pavelic-Croatian-War-Criminal.htm

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *