ТУГА ДО НЕБА! Породила се трудница која је била на респиратору у Нишу: Беба преминула

ТУГА ДО НЕБА! Породила се трудница која је била на респиратору у Нишу: Беба преминула

20 јула 2020

Жена (27) из дољевачког села Орљане, која је на респиратору, данас је родила сина, али је новорођенче убрзо преминуло.

Она се налази на одељењу интензивне неге Клинике за гинекологију КЦ Ниш, преносе медији.

Она је у нишку болницу стигла у седмом месецу трудноће, са симптомима вируса корона, али инфекција код ње није лабораторијски потврђена.„Порођај је обављен данас у 10.30 сати, рођено је мушко дете, продисало је, али му је сатурација одмах почела да пада. Интубирано је, урађена је реанимација, али је преминуло у 11.50 сати“, саопштила је Анђека Славковић, директор Дечје хируршке клинике КЦ Ниш.

Она је казала да је породиља на респиратору, те да је тренутно стабилна.

„Она је негативна на ковид 19 све време. Међутим, на тријажи је имала температуру и обострану бронхопнеумонију, због чега је ушла у ковид систем““, објаснила је Славковић.

Претходно је саопштено да су на лечењу у КЦ Ниш чак три труднице, од којих једна из Врања, друга из Куршумлије, трећа из околине Ниша, пише „Телеграф“.

Према јучерашњим подацима, у најтежем стању била је 27-годишња трудница из околине Ниша у седмом месецу трудноће. За њу је наведено и да је након првог позитивног резултата два пута била негативна на ПЦР тест.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. test01 says:

    Ti respiratori su stvarno opasna stvar i upotrebljavaju se samo u kriticnim slucajevima . Najzalsonije je sto rezim koristi i ove slucajeve za svoju propagandu. Koliko sam shvatio imaju 3 slucaja (strudnice) sa jakom upalom pluca - na drugim medijima pisu da su to kovid slucajevi.. zalosno, saucesce familiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u