ТУГА ДО НЕБА! Породила се трудница која је била на респиратору у Нишу: Беба преминула

TUGA DO NEBA! Porodila se trudnica koja je bila na respiratoru u Nišu: Beba preminula

20 jula 2020

Žena (27) iz doljevačkog sela Orljane, koja je na respiratoru, danas je rodila sina, ali je novorođenče ubrzo preminulo.

Ona se nalazi na odeljenju intenzivne nege Klinike za ginekologiju KC Niš, prenose mediji.

Ona je u nišku bolnicu stigla u sedmom mesecu trudnoće, sa simptomima virusa korona, ali infekcija kod nje nije laboratorijski potvrđena.„Porođaj je obavljen danas u 10.30 sati, rođeno je muško dete, prodisalo je, ali mu je saturacija odmah počela da pada. Intubirano je, urađena je reanimacija, ali je preminulo u 11.50 sati“, saopštila je Anđeka Slavković, direktor Dečje hirurške klinike KC Niš.

Ona je kazala da je porodilja na respiratoru, te da je trenutno stabilna.

„Ona je negativna na kovid 19 sve vreme. Međutim, na trijaži je imala temperaturu i obostranu bronhopneumoniju, zbog čega je ušla u kovid sistem““, objasnila je Slavković.

Prethodno je saopšteno da su na lečenju u KC Niš čak tri trudnice, od kojih jedna iz Vranja, druga iz Kuršumlije, treća iz okoline Niša, piše „Telegraf“.

Prema jučerašnjim podacima, u najtežem stanju bila je 27-godišnja trudnica iz okoline Niša u sedmom mesecu trudnoće. Za nju je navedeno i da je nakon prvog pozitivnog rezultata dva puta bila negativna na PCR test.

KOMENTARIJedan komentar

  1. test01 says:

    Ti respiratori su stvarno opasna stvar i upotrebljavaju se samo u kriticnim slucajevima . Najzalsonije je sto rezim koristi i ove slucajeve za svoju propagandu. Koliko sam shvatio imaju 3 slucaja (strudnice) sa jakom upalom pluca - na drugim medijima pisu da su to kovid slucajevi.. zalosno, saucesce familiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *