ТУРЦИ бесни на НЕМЦЕ! Велики међународни скандал!

TURCI besni na NEMCE! Veliki međunarodni skandal!

1 avgusta 2016

130604141944-01-turkey-protest-0604-1-horizontal-galleryOdluka nemačkih vlasti da zabrane živi prenos obraćanja turskog predsednika Erdogana svojim pristalicama na velikom mitingu održanom u Kelnu razbesnela je tursku vladu.

Oštro je reagovao najpre predsednikov portparol Ibrahim Kalin, koji je situaciju nazvao „neprihvatljivim stanjem“, a potom se javio i ministar pravde Bekir Bozdag. On je na svom Tviter nalogu napisao da „protivzakonit i neljubazan način zabrane prenosa predstavlja sramotu za demokratiju i pravo“.

„Način na koji se postupilo sa Turskom pokazuje da je od sada neprihvatljivo da Nemačka uopšte uzme u usta termine kao što su demokratija, država prava i sloboda“, napao je Bozdag.

On je Nemačku prozvao i za neravnopravno tretiranje Turaka koji u njoj žive: „Nemačka je odgovorna za ozbiljnu diskriminaciju i nepravde“, naglasio je turski ministar.

I ministar za pitanja EU u turskoj vladi Omer Čelik, na Tviteru je komentarisao zabranu živog uključenja, a taj postupak je opisao kao „negiranje slobode mišljenja i demokratije“.

Organizatori demonstracija u Kelnu su pokušali da sudski obore zabranu živog uključenja predsednika Erdogana u miting, ali je u subotu nemački Ustavni sud odbacio njihov zahtev.

Po navodima policije, na mitingu održanom u nedelju učestvovalo je između 30.000 i 40.000 Turaka u Nemačkoj. Umesto planiranog živog obraćanja Erdogana, demonstrantima je pročitana poruka turskog predsednika.

KOMENTARI11 komentara

 1. milojko says:

  Treba da su Turci konstitutivan narod u Njemačkoj, kao srbi u Hrvatskoj, pa da traže TAOK, (turska autonomna oblast krajina)

  • PionirBio says:

   Ne komentarisi no samo citaj, bolje ti je. Sto se tice ove teme barem. Turci u Nemackoj imaju veca prava nego u Turskoj.

   • Sramota života says:

    Pa i treba da imaju velika prava u Nemačkoj. Još malo pa će biti više Turaka u Nemačkoj, nego u Turskoj. Imaju prava jer su na početku godinama, a neki i danas, čistili klozete, nosili smeće po ulicama, radili na mrcilištima i sve ono što rade gastarbajteri. Dakle, radili su sve i svašta za manje pare decenijama. Sada naplaćuju. Ustvari, tek su počeli.(Šta je srpski gastarbajteri? Aaa, to! Pa dobro. Znam ja da samo srpski gastarbajteri nisu čistili klozete. Vi ste cenjena svetska gastarbajterska elita koja radi preciznije poslove. Nema veze. Glavno da vozate mečke kao i Turci, samo vi ste manji od makova zrna. Došli Turci da vas prevaspitaju čak u Nemačku)

    • Sramota života says:

     PionirBio - Izvini zbog nesklada. Ovaj drugi deo komentara uopšte nije upućen tebi. Zamrsio sam se u brzini i kad sam shvatio šta sam poslao i na čega liči u odnosu na tebe, morao sam da se javim odmah. Ne odnosi se na tebe.

    • Sibor Nikolić says:

     Kakav si ti glupan, šuperdin. Još te bole Srbi majmunčino. Izgleda da se nevolja okreće i na vašu stranu, a i neka 🖕

 2. Aleks says:

  Treba da odvoje komad njemacke ko siptari kosovo. Ima jih 7 milijona u njemackoj. Pa kad su svabe bili glavni sponzori za jugu nek vide kako to izgleda samo turcima slat oruzje oni su ugrozeni manjina zatirani. Nemaju pravo ni na prenos govora predsesnika cccc nato treba bombardovat svabe

 3. Egoista says:

  Ja sam još pre pet godina čitao da u Nemačkoj ima oko 10 miliona Turaka. Sećam se živo zato što sam bio neverovatno iznenađen.

 4. Mitar says:

  U nemačkim i austrijskim novinama stoji 20.000 ljudi.

 5. milojko says:

  Dobro bi bilo da ima švabo dade nekakvu autonom nu oblast, na uzoru sao krajine...samo kad zagusti ne bi imali čime bežat, nisu poljopriuvrednici i nemaju traktore.

  • PionirBio says:

   Koliko turaka toliko taxija druze;)

 6. Maksa says:

  Pa ako im ne valja neka lepo idu kuci. A ne plasim se ja za Nemce, kad im pukne film imaju oni nacina da sve to isteraju napolje,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *