ТУРЦИ ДОЖИВЕЛИ ДЕБАКЛ У СИРИЈИ! Ево како је Асадова војска одбила напад једне од најјачих НАТО чланица!

TURCI DOŽIVELI DEBAKL U SIRIJI! Evo kako je Asadova vojska odbila napad jedne od najjačih NATO članica!

16 marta 2020

Ruske vazdušne snage nisu koristile svoj avion Su-35 za presretanje bilo kakvih ratnih aviona na severozapadu Sirije.

Jedan vojni stručnjak je objasnio da Rusi nisu imali razloga da Su-35 koriste tokom ratnih dejstava sirijske vojske i džihadista, koji su imali podršku Turske.“Rusija nije upotrebila svoje borbene avione Su-35 da presretnu turske avione, jer turski avioni nisu ulazili duboko u sirijski vazdušni prostor. Oni su se u sirijskom vazdušnom prostoru zadržavali vrlo kratko”, rekao je ovaj vojni stručnjak i nastavio:

“Bilo je kršenja sirijskoj vazdušnog prostora od strane turskih aviona F-16. Međutim, oni su ušli samo nekoliko kilometara u vazdušni prostor Sirije, ispalili projektile i onda se vratili u Tursku. Za to vreme, ruski avioni nisu mogli ni da polete, a ne bi smeli ni da krenu u poteru sa turskim avionima, jer bi se to smatralo invazijom na turski vazdušni prostor. Ruski avioni su podizani da bi zaštitili sirijsku granicu i tursku vojsku”.

On je istakao da su sirijska i ruska PVO zajedničkim delovanjem oborili najmanje 40 turskih bespilotnih letelica.

“Ankara je objavila lažne informacije da je SAA tokom rata u Idlibu doživela teške gubitke. Sa druge strane, najmanje 200 turskih vojnika je poginulo ili ranjeno u Siriji. Ovo dokazuje da je Sirija izdržala napad jedne od najvećih članica NATO-a”, rekao je ovaj vojni izvor.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Slobodan says:

  Nije ih bilo 20 prema jedan. Zbog toga.

 2. Slobodanka says:

  Rano ste se uskokodakali o turskom debaklu u Siriji. Samo u idlibskoj deeskalacionoj zoni ostalo je više od 3.500 km2 teritorije koja je pod kontrolom terorista i Turaka, a nije pod kontrolom Sirije. Nešto će se to malo smanjiti, ako zaživi bezbedna zona duž puta M4, ali ... Biće tu još povuci-potegni. Čak i da je cela pokrajina Idlib oslobodjena iz susedne Turske preko tursko-sirijske bilo bi teških incidenata na tlu Sirije. ... A šta sa severnim delovima pokrajine Alepo kao što su Azaz, Al-Bab, Džerabulus koje su Turci zauzeli ranije 2016-2017 tokom operacije "Štit Eufrata". Šta sa Afrinom koji su Turci osvojili 2018 tokom operacije "Maslinova grančica". Pa su Turci zauzeli još severne delove sirijskih pokrajina Raka i Hasaka krajem 2019 godine tokom operacije "Izvor mira". Turci se puno više šire po Siriji, nego što vi od njih uspete da preuzmete. Rano je za hvalu. Mada pre ćete izaći na kraj sa Turcima, nego sa Amerikancima u Siriji.

 3. M says:

  Jest,baš tako!Teško će Rusi i Sirijci izaći na kraj s Turskom i USA u Siriji!A do tad nema razloga za hvalospjeve!

 4. opet ja says:

  Da bi odvratili upad turskih aviona trebalo je da se dežurni lovci nalaze u vazduhu blizu linije fronta, a ne da čeakju na stajanci. To ako stvarno želiš da sprečiš upad. USAF to zove CAP - Combat Air Patrol. Dakle lovci su konstantno u vazduhu. Zato što nisu postupali na ovaj način turski lovci su oborili 3 sirijska aviona. Sem toga svako dejstvo bombardera je moralo da bude praćeno lovačkom zaštitom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *