ТУРЦИ ДОЖИВЕЛИ ДЕБАКЛ У СИРИЈИ! Ево како је Асадова војска одбила напад једне од најјачих НАТО чланица!

ТУРЦИ ДОЖИВЕЛИ ДЕБАКЛ У СИРИЈИ! Ево како је Асадова војска одбила напад једне од најјачих НАТО чланица!

16 марта 2020

Руске ваздушне снаге нису користиле свој авион Су-35 за пресретање било каквих ратних авиона на северозападу Сирије.

Један војни стручњак је објаснио да Руси нису имали разлога да Су-35 користе током ратних дејстава сиријске војске и џихадиста, који су имали подршку Турске.“Русија није употребила своје борбене авионе Су-35 да пресретну турске авионе, јер турски авиони нису улазили дубоко у сиријски ваздушни простор. Они су се у сиријском ваздушном простору задржавали врло кратко”, рекао је овај војни стручњак и наставио:

“Било је кршења сиријској ваздушног простора од стране турских авиона Ф-16. Међутим, они су ушли само неколико километара у ваздушни простор Сирије, испалили пројектиле и онда се вратили у Турску. За то време, руски авиони нису могли ни да полете, а не би смели ни да крену у потеру са турским авионима, јер би се то сматрало инвазијом на турски ваздушни простор. Руски авиони су подизани да би заштитили сиријску границу и турску војску”.

Он је истакао да су сиријска и руска ПВО заједничким деловањем оборили најмање 40 турских беспилотних летелица.

“Анкара је објавила лажне информације да је САА током рата у Идлибу доживела тешке губитке. Са друге стране, најмање 200 турских војника је погинуло или рањено у Сирији. Ово доказује да је Сирија издржала напад једне од највећих чланица НАТО-а”, рекао је овај војни извор.

(Правда)

KOMENTARI4 коментара

 1. Slobodan says:

  Nije ih bilo 20 prema jedan. Zbog toga.

 2. Slobodanka says:

  Rano ste se uskokodakali o turskom debaklu u Siriji. Samo u idlibskoj deeskalacionoj zoni ostalo je više od 3.500 km2 teritorije koja je pod kontrolom terorista i Turaka, a nije pod kontrolom Sirije. Nešto će se to malo smanjiti, ako zaživi bezbedna zona duž puta M4, ali ... Biće tu još povuci-potegni. Čak i da je cela pokrajina Idlib oslobodjena iz susedne Turske preko tursko-sirijske bilo bi teških incidenata na tlu Sirije. ... A šta sa severnim delovima pokrajine Alepo kao što su Azaz, Al-Bab, Džerabulus koje su Turci zauzeli ranije 2016-2017 tokom operacijе "Štit Eufrata". Šta sa Afrinom koji su Turci osvojili 2018 tokom operacije "Maslinova grančica". Pa su Turci zauzeli još severne delove sirijskih pokrajina Raka i Hasaka krajem 2019 godine tokom operacije "Izvor mira". Turci se puno više šire po Siriji, nego što vi od njih uspete da preuzmete. Rano je za hvalu. Mada pre ćete izaći na kraj sa Turcima, nego sa Amerikancima u Siriji.

 3. M says:

  Jest,baš tako!Teško će Rusi i Sirijci izaći na kraj s Turskom i USA u Siriji!A do tad nema razloga za hvalospjeve!

 4. opet ja says:

  Da bi odvratili upad turskih aviona trebalo je da se dežurni lovci nalaze u vazduhu blizu linije fronta, a ne da čeakju na stajanci. To ako stvarno želiš da sprečiš upad. USAF to zove CAP - Combat Air Patrol. Dakle lovci su konstantno u vazduhu. Zato što nisu postupali na ovaj način turski lovci su oborili 3 sirijska aviona. Sem toga svako dejstvo bombardera je moralo da bude praćeno lovačkom zaštitom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u