ТУРЦИ ГРЕШКЕ ПЛАТИЛИ КРВЉУ: Ердоганове трупе кренуле у офанзиву, а онда их је дочекала сиријска војска!

TURCI GREŠKE PLATILI KRVLJU: Erdoganove trupe krenule u ofanzivu, a onda ih je dočekala sirijska vojska!

20 februara 2020

Turska vojska i grupe džihadista započele su vojnu operaciju u Siriji protiv snaga Bašara el Asada.

Džihadisti okupljeni oko Hadžata Tahrira al-Šama i njihovih saveznika pokušavaju da uz pomoć turske vojske osvoje položaje koje u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib drži regularna sirijska vojska.Cilj operacije je da se zauzme selo Neirab koje se nalazi kod auto-puta na samo deset kilometara od grada Idliba i šest kilometara od strateški važnog Sarakiba.

Lokalni mediji navode da su džihadisti uz pomoć turske vojske uništile su jedan tenk snaga Bašara el Asada, dok su drugi zarobile.

U međuvremenu, turski ministar odbrane naveo je da su dva turska vojnika poginula, a petorica ranjena u vazdušnom napadu na Idlib.

Lokalni mediji navode da je SAA uspela da zaustavi neprijateljsku ofanzivu u istočnom Idlibu. Sirijska vojska je naterala na povlačenje neprijatelja iz zapadnog sektora Nairaba.

Prema vojnom izvoru, Sirijska arapska vojska (SAA), zajedno s Nacionalnim odbrambenim snagama (NDF) i Lokalnim odbrambenim snagama (LDF), uspele je da odbijenapad militanata posle nekoliko sati borbe.

Izvor je rekao da je sirijska vojska tokom bitke pretrpela minimalne gubitke, iako tursko ministarstvo odbrane tvrdi da ima više od 50 poginulih sirijskih vojnika.

Još nije poznato koliko ima poginulih i ranjenih u redovima turske vojske i džihadista.

KOMENTARI3 komentara

  1. Slobodanka says:

    Iz Ankare se ponovo čuje da SAD mogle bi da pošalju Turskoj Patriot rakete zbog tenzija u Siriji. Dakle sve više izgleda da za svoje propuste i poraze Turska će nastojati da optuži svog najvažnijeg saveznika SAD.

  2. test01 says:

    Vara se Putin ako misli da moze sa Turcima da se dogovori. Lepo je rekao nas narod: Niko tako debelo ne laze ko Turcin ! Nema sa njima dogovora, oni pokusavaju da osvoje deo teritorije Sirije kao sto su to i u proslosti uradili.

  3. Slobodanka says:

    Rusi i Sirijci su mnogo Turske vojske napropuštali u Idlib, zato što ni Sirija ni Rusija zbog terorista i zone koju oni drže nemaju kontrolu nad granicom između Idliba i turskog Hataja. U sirijskom Idlibu pišu da sad Turska ima oko 7.000 vojnika i preko 2.500 oklopnih, artiljerijskih i raketnih oružja. Sa toliko vojske mogu da naprave Republiku Idlib i da je demokraDski odvedu u Tursku. Nedostaje im samo vazdušna podrška, a i politička podrška.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *