ТУРЦИ КРЕНУЛИ У ПРОДОР: Прекршили договор о прекиду ватре

TURCI KRENULI U PRODOR: Prekršili dogovor o prekidu vatre

19 novembra 2020

Turska vojska i njeni saveznički militanti nedavno su pojačali napade širom severnog dela Sirije, posle sporazuma o prekidu vatre u regionu Karabaha između Jermenije i Azerbejdžana.

Prema najnovijim izveštajima iz oblasti Al-Rake, turska vojska i njeni saveznički militanti u utorak i sredu su snažno gađali grad Ain Isu, pogađajući položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u ovom području.Pored napada na Ain Isu, turska vojska i njeni saveznici pogodili su položaje i Sirijske arapske vojske (SAA) i Sirijskih demokratskih snaga u blizini grada Tal Tamr, u provinciji al-Hasaka.

Izvor iz Sirijske arapske vojske rekao je da njihove snage i SDF tek treba da odgovore na ova kršenja prekida vatre na severoistoku Sirije.

Ovi napadi nedavno su se intenzivirali, zbog sporazuma o prekidu vatre u Karabahu, jer se očekuje da se sirijski plaćenici, prisutni u ovom gore pomenutom regionu, vrate u Arapsku Republiku u narednim nedeljama.

(AMN)

KOMENTARI2 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Eto jos jedne prilike da VVP proskavi jos jednu VELIKU POBEDU. Tesko je Asadu i Sirijskom narodu. Biju Izraelci kad im se prohte a mericki smrdljivcui se jos setkaju po Siriji a Turci nista manje nego sa pesadijom. A Putko gradi SEVERNE -TOKOVE. I salvi POBEDE.

  2. Avangard-Kinžal says:

    To je islam- religija laži, lažljivih ljudi i lažnog boga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *