ТУРЦИ КРЕНУЛИ У ПРОДОР: Прекршили договор о прекиду ватре

ТУРЦИ КРЕНУЛИ У ПРОДОР: Прекршили договор о прекиду ватре

19 новембра 2020

Турска војска и њени савезнички милитанти недавно су појачали нападе широм северног дела Сирије, после споразума о прекиду ватре у региону Карабаха између Јерменије и Азербејџана.

Према најновијим извештајима из области Ал-Раке, турска војска и њени савезнички милитанти у уторак и среду су снажно гађали град Аин Ису, погађајући положаје Сиријских демократских снага (СДФ) у овом подручју.Поред напада на Аин Ису, турска војска и њени савезници погодили су положаје и Сиријске арапске војске (САА) и Сиријских демократских снага у близини града Тал Тамр, у провинцији ал-Хасака.

Извор из Сиријске арапске војске рекао је да њихове снаге и СДФ тек треба да одговоре на ова кршења прекида ватре на североистоку Сирије.

Ови напади недавно су се интензивирали, због споразума о прекиду ватре у Карабаху, јер се очекује да се сиријски плаћеници, присутни у овом горе поменутом региону, врате у Арапску Републику у наредним недељама.

(АМН)

KOMENTARI2 коментара

  1. E.Lirsch says:

    Eto jos jedne prilike da VVP proskavi jos jednu VELIKU POBEDU. Tesko je Asadu i Sirijskom narodu. Biju Izraelci kad im se prohte a mericki smrdljivcui se jos setkaju po Siriji a Turci nista manje nego sa pesadijom. A Putko gradi SEVERNE -TOKOVE. I salvi POBEDE.

  2. Avangard-Kinžal says:

    To je islam- religija laži, lažljivih ljudi i lažnog boga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u