ТУРЦИ НАСТАВЉАЈУ АГРЕСИЈУ! Непријатељ кренуо у бруталну офанзиву!

TURCI NASTAVLJAJU AGRESIJU! Neprijatelj krenuo u brutalnu ofanzivu!

22 oktobra 2020

Turske oružane snage, podržane od njihovih savezničkih sirijskih militanata, ove nedelje pokrenule su težak napad na položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Narodne zaštitne jedinice (IPG) na severu Sirije.

Prema terenskom izveštaju provincije Al Raka, turske snage i njihovi saveznički militanti izveli su nekoliko artiljerijskih i raketnih udara na odbranu SDF-a i IPG-a na severu Al Rake.Snage SDF i IPG nisu odgovorile na napade turske vojske.

Uprkos sporazumu o prekidu vatre u sjevernoj Siriji, Turska i njeni saveznički militanti snažno su gađali snage SDF i IPG u blizini granice, povremeno napadajući položaje Sirijske arapske vojske (SAA).

U sredu su turske avijacije pokrenule napad na pogranični grad Al Malikija, uprkos prisustvu američkih i ruskih trupa.

Prošlog meseca se pričalo da se Turska priprema za novu graničnu ofanzivu protiv IPG i SDF; međutim, ove tvrdnje bi se gotovo završile do oktobra, pošto su sirijski militanti prebačeni u Azerbejdžan radi borbe protiv jermenskih snaga.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Avangard-Kinzal says:

    Borbe na granici...znači da su Rusi turijanere za uvo uvazili pa izbacili iz Sirije pa sad mali turijaneri iz frustracije kukavički i u nemoćnom besu sa svoje teritorije laju i "tuku" Siriju. 😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *