ТУРЦИ ОБЕЛОДАНИЛИ КО ЈЕ ОРГАНИЗАТОР ПУЧА – Иза свега стоји амерички…

TURCI OBELODANILI KO JE ORGANIZATOR PUČA – Iza svega stoji američki…

25 jula 2016

5d3c35561cd793334482dfcf42b59cf3c395e55aBivši komandir NATO snaga u Avganistanu i američki general Džon Kembel bio je „mozak“ neuspelog pokušaja puča u Turskoj, pišu turski mediji.

General je bio “jedan od vođa koji su organizovali vojsku za puč u Turskoj“, piše list “Jeni Safak“ na engleskom jeziku. Taj list je poznat kao potpuno lojalan turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, koji je i bio meta neuspelog puča.

List navodi i da je Kembel imao neke sumnjive transakcije koje su podržale vojsku za puč.

On je navodno bio u dve tajne posete Turskoj od maja. Turska je kao glavnog krivca za pokušaj puča proglasila Fetulaha Gulena koji se nalazi u SAD i za kog će, kako je ranije naveo državni sekretar SAD Džon Keri, morati da prikupe čvrste dokaze ukoliko žele njegovo izručenje.

(Vesti-online.com)

KOMENTARI8 komentara

 1. filip says:

  Pa, mi, kao obični čitaoci i pratioci politike, odmah smo to, i bez njih , znali ko je organizator puča.

 2. zloco says:

  E jes generalcina,kako ga je samo tako znalacki organizovao.Ovakve propuste SRBSKI PODOFICIR nebi Sebi dozvolio.Mozda bi i on to bolje organizovao da se radilo o njegovoj glavi,ovako po onoj:-Stotinu batina po tudjim ledjima ne boli.

 3. vlada says:

  Gluposti, Erdogan pokusava da sakrije ocigledno: da koristi "puc" da bi ucvrstio vlast. Vec je pocistio preko 60.000 nepozeljnih u vojsci, sudstvu, prosveti, drzavnim sluzbama... Kao, vec drugi dan je znao ko je sve bio "umesan". Usput, puceve ne organizuju generali, nego CIA i bocne organizacije.

 4. Don says:

  Pa sad se zamerio sa svima:)Ukratko ,,Najebao je"

  • Sančo Pansa says:

   Od koga je nahebo? Ameri tonu u blato, Irael se približava Rusiji koja će mu biti garant Mira u regionu, Erdel se miri sa svima u regionu ako Putin to traži od njega i ako želi da sačuva relaciju sa Rusijom i nadživi gnev SAD i VB, koji su uostalom u silaznoj putanji i za par godina SAD će biti zemlja trećeg reda.

 5. kiki ns says:

  Tačno. Nismo znali baš po imenu i prezimenu,ali je bilo jasno da vetar “duva“ sa zapada a ne istoka.

 6. opet ja says:

  Na whatdoesitmean.com su još 2.12.2015. godine objavili tekst gde su sve lepo predvideli i ko će puč da organizuje. Toliko...

 7. Kistler Sofija says:

  Nakon cistke Erdogana treba da se veruje ovakvim vestima.Nema vise istine jer se ona pise ili pod okovima .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *