ТУРЦИ ОДБРУСИЛИ ФРАНЦУЗИМА: Нисмо се „одвојили од Русије“

TURCI ODBRUSILI FRANCUZIMA: Nismo se „odvojili od Rusije“

16 aprila 2018

Turski vicepremijer Bekir Bozdag izjavio je danas da Turska ne stoji na istoj poziciji ni sa jednom zemljom kada je u pitanju Sirija i da je njena politika u regionu različita od politike Irana, Rusije i SAD, prenosi Rojters.

Bozdag, koji je i portparol Vlade Turske, rekao je novinarima prilikom posete Kataru da Turska ne okleva da sarađuje ni sa jednom zemljom koja zastupa „korektne principe“ u vezi sa Sirijom.

Rojters navodi da je ovo bio Bozdagov odgovor na pitanje novinara u vezi sa ranijom ocenom francuskog predsednika Emanuela Makrona da je podrška koju je Turska pružila raketnim napadima na Siriju pokazala da se Ankara „odvojila“ od Rusije.

„Politika Turske prema Siriji nije da bude na istoj poziciji ili protiv neke zemlje. Nema promene u politici koju Turska vodi. Nemamo jedinstvenu politiku sa SAD kada je u pitanju JPG (Jedinica za zaštitu naroda sirijskih Kurda) i stanovište Turske se nije promenilo. Mi smo takođe protiv bezuslovne podrške (sirijskom) režimu i ne slažemo se s Iranom i Rusijom u vezi sa tim“, poručio je Bozdag.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Franciski klipan, lazov i podlac. Zapadne genocidne hijene i SAD su izvrsile vojni puc u Turkskoj, sa namjerom da likvidiraju legalno izabranog predjednika Turske, zabole su noz u leda Turkoj praveci Kurdistan, zloupotrebljavaju njenu teritoriju kako bi ubile sto vise muslimana u svojim agresijama za moc, naftu i uticaj. To isto rade i prema nama pravoslanim narodima. Genocidi, pljacke i monnstruozni zlocini kakve svijet nije vidio dolaze sa kobajagi civilizovanog zapada. nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *