ТУРЦИ ОПЕТ ЖЕЛЕ СУКОБ СА РУСИМА И ПРОЗИВАЈУ: „Песков лаже, Руси знали тачно где је наша војска!“

TURCI OPET ŽELE SUKOB SA RUSIMA I PROZIVAJU: „Peskov laže, Rusi znali tačno gde je naša vojska!“

10 februara 2017

turska_vojska_jutjub

Generalštab Turske je saopštio da je na vreme obavestio rusku stranu o tome da se turski vojnici nalaze na mestu koje je nenamerno bombardovala ruska avijacija.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je saopštio da je ruska avijacija prilikom izvođenja vazdušnog napada u Siriji pratila koordinate koje joj je predala Turska i da na njima nije trebalo da budu turski vojnici.

„Smatramo da je neophodno da se razjasni situacija u vezi sa izjavom Dmitrija Peskova kako bi se izbegla njena pogrešna interpretacija. Naša vojska, koja je 9. februara napadnuta iz vazduha, nalazi se na jednoj te istoj tački već deset dana. Osmog februara na tu tačku je lansirana raketa sa položaja koji je pod kontrolom Ruske Federacije. Istog dana u 23 sata i 11 minuta koordinate položaja naših snaga još jednom su predate odgovornim licima u operativnom centru u Hmejmimu. Istog trenutka je vojni ataše Rusije u Ankari pozvan u naš Generalštab, gde su mu još jednom predate koordinate rasporeda naših vojnika“, navedeno je u saopštenju Generalštaba Turske.

U četvrtak je Generalštab Turske saopštio da su trojica vojnika poginula, a da ih je 11 ranjeno na severu Sirije u nenamernom vazdušnom napadu koji je izvela ruska avijacija.

Peskov je ranije potvrdio da je ruski predsednik Vladimir Putin izrazio saučešće turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu povodom pogibije turskih vojnika u nenamernom napadu ruske avijacije kod sirijskog grada Al Baba.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su se načelnici generalštaba Rusije i Turske dogovorili da uspostave bližu koordinaciju zajedničkih dejstava i razmenu informacija o Siriji.

Nakon incidenta, nije dugo trebalo dok pro-turski „pobunjenici“ nisu, po prvi put od njihovog ulaska u Siriju, započeli napade na položaje Sirijske arapske armije.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    Sve se zna i zašto!!!Oko za oko ,prst za prst! A uskoro će da bude i više ,jer lično mislim da je Turčin lažljiv u cijelom raboti i da će se to uskoro i pokazati! Oprez je majka sigurnosti!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *