Турци освајају Немачку к’о Шиптари Косово…

Turci osvajaju Nemačku k’o Šiptari Kosovo…

18 januara 2015

merkel-bundeskanzlerinde-650x453U Nemačkoj, centru evropske moći, zemlji stabilne demokratije i blagostanja uprkos krizi evra, raste broj onih koji demonstraju – i za i protiv pokreta Pegida – čije postojanje otvara brojne sociološke, istorijske i političke teme i pokreće pitanje kome koristi taj pokret, ali i da li je on povezan sa fenomenom starenja društva.

Kada Nemci marširaju u Drezdenu, glavnom gradu Saksonije gde je veoma malo stranaca “našlo uhlebljenje“ to kod nekih izaziva sećanje na prošlost i podstiče na traženje odgovora o motivima onih koji su udobnu fotelju ispred velikog televizora, laki sport ili neki drugi prijatan događaj zamenili izlaskom na ulice, jer pristalice Pegide nisu, kako se do sada verovalo, frustrirani nezaposleni i neobrazovani desničari i neonacisti.

Upravo predstavljena studija Tehinčkog Univeziteta u Drezdenu, koja baca potpuno novu sliku na ovaj pokret, pokazala je da tipični Pegida demonstrant potiče iz saksonske srednje klase, uglavnom je muškarac, star prosečno 48 godina, bez pripadnosti religiji i partiji, dobro obrazovan, zaposlen i, što je veoma važno, sa natprosečnom zaradom u Saksoniji.

Analitičari zato kažu da je Pegida, zapravo “Zaracin u praksi“ i podsećaju na socijaldemokratu Tila Zaracina, bivšeg saveznog bankara, poznatog po u najmanju ruku uvredljivim izjavama o strancima i rečenici da „Turci osvajaju Nemačku kao kosovski Albanci Kosovo-visokom stopom rađanja” i po tvrdnjama je broj muslimanskih migranata koji žive od socijalne pomoći i pomoći države četiri puta veći nego domicilnog, nemačkog stanovništva, da porodice s velikim brojem dece, profitiraju od države, da u Berlinu 20 odsto svih krivičnih dela počine 1000 turskih i arapskih mladih prestupnika…..

Zaracinova “publika“ su, kažu analitičari, upravo kao “Pegidovci“ – muškarci, dobro obrazovani, stariji, sa dobrom zaradom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gale says:

    Angela Merkel, na kapitalistički način degenerisana osoba.

  2. DRagan says:

    Snaci fali im jos bombardovanje,oduzimanje dela teritorije pa onda nek igraju fudbal i rukomet jedni protiv drugih. Sport zblizava...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *