Turci postali većinski vlasnici Bus Plusa

Turci postali većinski vlasnici Bus Plusa

17 jula 2013

Bus PlusTurska kompanija “Kent Kart” postala je većinski vlasnik kompanije “Apeks Solušn Tehnolodži”, koja je implementirala sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu nazvanim Bus Plus. Ta kompanija je saopštila da sada poseduje 55 odsto vlasništva u “Apeks Solušnu”.

“ Sistem koji smo implementirali u Beogradu zajedno sa kompanijom “Lanus”, predstavlja najkompleksniji i najreprezentativniji sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu koji smo do sada uradili. U narednom periodu želimo da konstantno usavršavamo i unapređujemo sistem, kako za dobrobit grada Beograda tako i za same Beograđane – saopštio je generalni direktor kompanije “Kent Kart” Ercan Unal, i dodao:

“’Kent Kart’ poseduje veliko znanje i iskustvo u oblasti razvoja sistema za upravljanje javnim prevozom, koje smo spremni da podelimo i sa drugim gradovima u Srbiji i zemljama u okruženju. Kao većinski vlasnik “Apeksa”, ‘Kent Kart’ će nastaviti da investira u nove tehnologije za dobrobit svih putnika u javnom prevozu u Beogradu“.

Dosadašnji većinski vlasnik “Apeksa”, kompanija “Procescom” (vlasnik kompanije “Lanus”) ostaje manjinski akcionar sa 21% udela, a 24% preduzeća preuzeo je Sava Terzić, jedan od pionira razvoja sistema za elektronske dopune i sistema za satelitsko praćenje vozila u Srbiji.

“Duboko i iskreno verujem u ovaj projekat i iz tog razloga sam rešio da zajedno sa partnerima podržim njegov dalji razvoj. Prednost ovakvog integrisanog informacionog sistema i jeste da pruži realnu sliku javnog prevoza i prikaže sve informacije neophodne za njegovo unapređenje i razvoj“, izjavio je Sava Terzić.

Cilj “Kent Karta” i “Apexa” jeste, kako je saopšteno, da uz novo partnerstvo obezbede najnapredniju tehnologiju u javnom prevozu putnika.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *