ТУРЦИ СЕ НЕ ПЛАШЕ: Жесток одговор Турске Америци

TURCI SE NE PLAŠE: Žestok odgovor Turske Americi

15 avgusta 2018

Turska je, kao odgovor na američke sankcije, povećala carine na jedan broj američkih proizvoda. Odluka predsednika države Redžepa Tajipa Erdogana je već objavljena u službenom glasniku „Resmi gazete“.

Prema dokumentu, carine na duvanske proizvode su povećane do 60 odsto, na alkohol do 140 odsto, na automobile do 120 odsto. Osim toga, carine su porasle za nekoliko kategorija proizvoda, uključujući pirinač, voće i kozmetiku.Podsetimo, juče je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio da bi Ankara mogla objaviti bojkot američkim elektronskim proizvodima i pozvao da se umesto „ajfona“ kupuju telefoni koji su proizvedeni u Turskoj.

Odnosi između SAD i Turske su se pogoršali nakon hapšenja evangelističkog pastora Endrjua Bransona u Turskoj. U vezi s tim, administracija američkog predsednika Donalda Trampa uvela je sankcije za dva ministra turskog kabineta i upozorila na dodatne mere, ukoliko se slučaj uskoro ne reši.

Bransonu se u Turskoj sudi zbog špijunaže i optužbi za terorizam vezanih za neuspeli pokušaj puča 2016 godine, što on i američka Vlada poriču. Administracija SAD je više puta tražila da Branson bude pušten iz zatvora, napominje američka agencija.

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Kako li će se snaći u ovoj frci balije i šLIHtari,kad su im "oslobodioci"naci-amerikanci u frci sa "babom" Erdoganom? "narko-kosove"je Turska,a imaju spomenik naci-amerikancu Klintonu,kako reče Erdogan,a "feder-džamahirija" saveznik naci-amerike,a "babo AHlija ostavio amanet Erdoganu da mu čuva "feder-džamahiriju",a naci-amerikanci im u kući kolo vode! Kome li se sada prikloniti? Nema tu NIKOME,moraće nekome! A dužni su i jednima i drugima! Hahahahahahahaaa............!

  • ralence says:

   Nema tu kolebanja. Bosanski Muslimani će uvek da podržavaju Turke i Tursku državu. Njih su Osmanlije proglasili najvernijim braniteljima Islama i dali im titulu branitelja Kapije Stanbola i Sultana. Privatno su ih nazivali Odpadnicima i nevernicima jer su vodili poreklo od Slovena i morali su da plaćaju porez dok etnički Turci nisu plaćali.

   • Velika Metla says:

    U Balkanskim ratovima vidim fino su odbranili Turke i njihov islam! Nego niko nama nije kriv što smo ostavili zmiju u nedrima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *