TURČINOV PREDVIĐA: Rat između Ukrajine i Rusije je neizbežan

TURČINOV PREDVIĐA: Rat između Ukrajine i Rusije je neizbežan

28 oktobra 2014

841031_0Predsednik Vrhovne Rade Ukrajine Aleksandar Turčinov izjavio je da je rat Ukrajine i Rusije neizbežan i da će Ukrajina povratiti Krim, čim skupi snagu. On je to izjavio za ukrajinski internet portal cenzor.net.

Turčinov tvrdi da nije bilo moguće ne izgubiti Krim zbog toga što su „Rusi skupili 40 hiljada svojih elitnih vojnika, koje je podržavao ogroman broj domaćeg stanovništva, a pored granice je bila koncentrisana armija od 200 hiljada ljudi sa neograničenim rezervama“.

U Kijevu smatraju da se Krim može povratiti ratom velikih razmera sa nuklearnom državom.

„Za razliku od perioda februar-marta, mi sada već imamo armiju, plus Nacionalnu gardu, popunjene bataljone MUP. Svi oni su stekli pravo ratno iskustvo. Međutim, niko sada ne traži da se vojska momentalno pošalje na Krim. Zašto? Zato što, bez obzira na značajno povećanje našeg vojnog potencijala u poređenju sa početkom godine, mi još uvek nismo spremni da izbacimo ruske snage sa Krima. Za rešavanje tog zadatka moramo postati još jači. Za to je potrebno vreme i koncentracija napora. Ali, to će se sigurno dogoditi!“ – istakao je Aleksandar Turčinov.

Nedavno je savetnik predsednika Ukrajine Jurij Lucenko rekao da je Kijev pristao na minske pregovore i primirje sa Novorosijom kako bi uhvatio vazduh i obnovio vojsku, a zatim nastavio rat.

Prethodno je bivši ministar odbrane Ukrajine Valerij Geletej obećao sa govornice Vrhovne Rade da će „napasti Rusiju i održati „paradu pobede“ na Krimu, u Sevastopolju“, ali nije ispunio to obećanje. Kao što je poznato, 16. marta na referendumu oko 96,6 odsto građana Krima glasalo je za ujedinjenje sa Rusijom.

Turčinova apsolutno ne interesuje činjenica da su se stanovnici Krima pobunili protiv Kijeva i izjasnili se za pripajanje Rusiji, to jest Kijev ne uzima u obzir slobodno izraženu volju građana.

Po mišljenju ukrajinskih vlasti, u Kijevu se u februaru odigrala „oslobodilačka revolucija“, a ono što se dogodilo na Krimu je „puč“.

Međutim, nisu se našli dobrovoljci iz Ukrajine koji bi branili Krim.

(Fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. buchkalo says:

    Hahahahhahah pa ta pedercina sebe smatra za nekog napoleona, cek samo kad mu zima zategne tu šupčinu pa če drugačije da priča. kakva ukrajina da nisu do cipela amerima u dupetu ne bi imali ni metak u rezervi. i to je pitanje dokle ce da traje jer im i sponzor posrče.

  2. edin says:

    ma mozete da prdite uz vjetar.. Nikada vise Krim nece biti deo Ukrajine..i to je gotova stvar..nemaju niti vojnog potencijala niti vojne tehnike kojom bis e mogla suprostaviti sili od Rusije...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *