ТУРИСТИ БЕСНИ НА ХРВАТЕ: Велика хрватска превара – уз море и вирус

TURISTI BESNI NA HRVATE: Velika hrvatska prevara – uz more i virus

15 avgusta 2020

PLATILI letovanje, dobili koronu. Tako za mnoge izgleda leto na Jadranu, dok u Hrvatskoj broj zaraženih stalno raste i poslednjih je dana dostigao više od 200.

Ali, to su zvanične brojke, dok je svima jasno da je zaraženih mnogo više, pa i sam hrvatski predsednik Zoran Milanović govori da ih je verovatno i 1.000 dnevno.Austrija poziva svoje građane da se hitno vrate s Jadrana, Italija je uvela obavezno testiranje za sve koji dolaze iz Hrvatske, a Nemačka razmišlja da pre početka školske godine pozove svoje građane da više ne putuju u Hrvatsku.

I dok se i dalje oko 700.000 stranih turista odmara od Umaga do Cavtata, sve je više u Hrvatskoj onih koji se boje da se bliži kraj najneobičnije turističke sezone do sada. Noćnim je klubovima zabranjeno da rade posle ponoći, ali se svako snalazi kako ume, pa se na brzinu menjaju imena klubova i registracija, kako bi kao novoregistrovani barovi mogli da rade do jutra.

A Česi, Slovaci, Poljaci tvrde da su se zarazili na parti raju Zrću na ostrvu Pagu, gde se okupljaju mladi iz celog sveta. O zarazi na Jadranu raspisala se i italijanska štampa, dok se prvi čovek Nacionalnog štaba civilne zaštite Damir Božinović, inače ministar unutrašnjih poslova, svemu tome čudi i kaže da podaci nisu verodostojni.

Italijana je ovog leta na Jadranu ionako malo, ali restrikcije koje uvodi Austrija, a najavljuje Slovenija, mogle bi da upropaste finiš sezone. Turisti se brzo vraćaju s Jadrana, otkazuju se rezervacije kako turiste nove mere ne bi zatekle van zemlje i kako im u domovini ne bi pretio karantin.

A upravo su Austrijanci, kojih je trenutno 40.000 na Jadranu, i Slovenci, imali najviše rezervacija i za septembar, koje su sada otišle u vetar. I jedne i druge bismo uskoro mogli nabrojati na prste.

Ljubljana još razmišllja hoće li Hrvatsku staviti na crvenu listu, a portparol slovenačke vlade Jelko Kacin kada je u Ljubljani – govori jedno, a dok čisti svoj bazen na ostrvu Krku drugo. .

Turistički rezultati su za Hrvatsku dobri, dosegnuto je 70 odsto od prošle uspešne sezone. Po koju cenu, tek će se videti. Inostrani mediji sad otvoreno optužuju da se u Hrvatkoj friziraju rezultati testova na koronu. Zato i Hrvatskoj strahuju da se kraj sezone bliži brže nego što se očekivalo.

AUSTRIJANCI VEĆ KRENULI KUĆI

AUSTRIJSKE vlasti očekuju velike gužve na granicama zbog povratnika s odmora Austrijanaca iz Hrvatske, koji bi skratili odmor nakon što je njihova država uvrstila Hrvatsku u rizične regione.

Na ulazu u Austriju, kod Šentilja, čekalo se jutros oko sat vremena, a na ulazu kod tunela Karavanke i do tri sata.

(Novosti)

KOMENTARI14 komentara

 1. Karital says:

  Istina, da su zatvorili pet klubova problema ne bi bilo.Zbog tri kluba na Pagu,po jedan u Makarskoj i Vodicima ode pola sezone.Očito je mafija jača od korone.

 2. Portopranco says:

  Testiraju 100 pa je bolesnih 10.Da testiraju 100.000 bilo bi bolesnih 10.000.Lažu,mažu.A šta drugo očekivati od hrvata,nacije koju su sklepali licemjerni fratri,nego da lažu.

 3. Kulak says:

  U hrvatskoj je uništena sva proizvodnja,firme devastirane i opljačkane.Sve je premreženo korupcijom i radi se preko rodijačkih veza.U takvim okolnostima jedino što donosi realne prihode je turizam.Ministar zdravstva Beroš i ekipa friziraju podatke o broju zaraženih i svesno ih umanjuju da im ne bi propala turistička sezona.To su prvi razotkrili Austrijanci,a sada je i svima drugima to jasno kao dan.

  • Karital says:

   Nema tu razotkrivanja, dolaze im zaražena omladina (partijaneri) u tome je poanta.Da su zatvorili klubove, nitko ne bi zatvarao granice, ovako omladina puna korone dolazi u svoje zemlje.Podilazeći klubovima uništili su pola sezone.

   • Kulak says:

    Rekao si istinu.Ovaj put se slažem s tobom.

 4. Milan says:

  Nije im dosta što su na moru i što su za vreme korone u inostranstvu, nego trebaju im i diskoteke i to one zatvorenog tipa. Da li diskoteke uopšte nemaju kod kuće u svojoj zemlji?

 5. Zorana says:

  Pre par dana je hrvatski komentator "karital" veselo govorio kako kod njih nema epidemije kao u Srbiji i da imaju slobodne zurke na Zrcu. Kad smo rekli da Srbija neuporedivo mnogo vise testira gradjane, za razliku od hrvatske koja to ne cini, vec samo lazu svoje da je sve u redu dok se korona siri, karital se smejao i pricao o zurkama na Zrcu. I eeeevoooo. Rasirila se koroncina po lijepoj njihovoj neoNDH. Prijatno krvati.

  • Biogradlija says:

   Kad hrvati kažu da je 10 zaraženih,piši 1000.Doduše,da im je potpuno propala turistička sezona ne bi imali hleba da jedu.Tamo je sve osim turizma na rubu propasti.Friziraju podatke o broju zaraženih koronavirusom i lažu,a svima je jasno i zašto.

  • Karital says:

   Malo fabriciranja ne škodi!I sa ograničenim vremenom Zrće radi punim kapacitetom.Šta se mene tiče, volio bi da ga nema.Na toj Sodomi i Gomori imaju i Srbi udjela.Beogradskih tablica koliko hoćeš po Pagu.U koronu se uzdam da ga uništi za sva vremena.Hvala šjora Zorana!

   • Zorana says:

    HAHhaaha tipicno za vas krvate. Sad vam Srbi krivi sto imate Zrce i koronu hahahaa. Joooj koji ste vi fenomen. Vama i kad mleko iskipi vi optuzujete Srbe. Mentalno ste otisli, ali totalno.

    • Karital says:

     Ne mi, već vi šjora Zorana.Nitko nije rekao da su Srbi donijeli koronu na Pag.Vi ste loše upućeni na tu party destinaciju za luđake.Rekao sam, da ima dosta beograđana na Pagu, znači, da se ljudi ne plaše korone.

 6. Franjo says:

  Daa, koronu turisti dobijaju gratis, a vakcinu ipak moraju da plate.

 7. uddu says:

  Hrvati,tajno idu na to da se što više njih zarazi i da se stvori imunitet krda.A u javnosti plaše svoj narod kao što nas ovi naši fireri na vlasti plaše.Korona postoji kao što postoji srpski tajni podzemni aerodrom ispod splitske luke !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *