Turisti putuju po Evropi, a ne znaju gde im je zemlja

Turisti putuju po Evropi, a ne znaju gde im je zemlja

25 avgusta 2013

duane_hanson_tourists_2Milioni evropskih turista ne znaju da pronađu Kipar na mapi. Ipak, ima i gorih primera koji idu u prilog činjenici da geografija nije omiljeni predmet.

Čak 53 odsto od 2.000 ispitanika u istraživanju „Britiš Ervejsa“ ne zna da pokaže Kipar na mapi. Umesto Turske, nešto manje od polovine pokazivalo je Ukrajinu, koja se nalazi skoro 2.000 kilometara dalje od evro-azijske države.

Ipak, najveći „biser“ ovog istraživanja su Francuzi, jer njih 14 odsto nije znalo da na mapi pokaže, verovali ili ne, Francusku. Prstom su obično upirali u Belgiju.

Oko jedne petine turista mešalo je Nemačku, odnosno Grčku, sa teritorijom Francuske. Doduše, Francusku je na mapi pronalazilo oko jedne četvrtine turista, ali su mislili da je reč o Španiji. Neverovatno, ali istinito je i to da je četvrtina njih mešala Španiju sa Irskom.

Ovakvi rezultati ne čude, ako imamo u vidu da čak četvoro od 10 turista nije pogledalo mapu sveta, pre svog putovanja, kako bi pronašlo zemlju u koju odlazi.

S druge strane, 47 odsto njih smatra važnim to kako se njihova valuta kotira u odnosu na domaću, a udaljenost bazena, odnosno plaže bila je ključna za trećinu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *