TURISTIČKE AGENCIJE TRLJAJU RUKE: Prodata četvrtina aranžmana za letovanje u Grčkoj

TURISTIČKE AGENCIJE TRLJAJU RUKE: Prodata četvrtina aranžmana za letovanje u Grčkoj

5 februara 2014

grcTurističke agencije mesec dana pre Sajma turizma zadovoljno trljaju ruke zbog odlične prodaje aranžmana pre sezone.

Mesec dana pre Međunarodnog sajma turizma u Beogradu četvrtina aranžmana za letovanje u Grčkoj u turističkim agencijama je već – prodata! U turističkim agencijama su prezadovoljni, jer od decembra prošle godine, kada su objavljeni letnji aranžmani, uplate stižu svakodnevno. Najtraženiji je sever Grčke, ali uplaćuju se i ostrva poput Krfa, Rodosa i Krita.

– Čim smo objavili aranžmane, krenula je prodaja „kao luda“ – kaže Saša Vučković iz „Argusa“. – Očigledno je grupa ljudi čekala da se pojave aranžmani kako bi odmah uplatila. Sada nije takva navala, ali prijave su svakodnevne. Može se reći da za mnoge termine do 20. juna i septembru u nekim regijama, poput Halkidikija, više nema mesta!

Prvi su prodati najpovoljniji aranžmani, poput apartmanskog smeštaja i autobuskog prevoza, koji su koštali po 45 evra za 12 dana! I ove godine je primećeno, uprkos krizi, da su mnogi uplaćivali po dva aranžmana – u junu i u septembru! Popusti za rane uplate iznose i po 45 odsto!

– Ove godine su izuzetno traženi hoteli, jer je ušteda u hotelskom smeštaju neuporedivo veća nego u apartmanskom – kaže Miloš Jovović, direktor „Travellenda“. – Nije toliko velika razlika u ceni između hotela sa polupansionom i apartmanom bez hrane, a plaća se na odloženo i po 12 meseci.

CRNOGORCI I HRVATI

Oduševljeni uspehom Grčke u Srbiji i budvanski hotelijeri su u decembru ponudili uplatu „u prvom trenutku“.

– Crnogorci su prvi put ove godine u decembru dali mogućnost ranog bukinga od 10 do 20 odsto popusta, a u pojedinim hotelima smeštaj za dete je gratis ili upola cene – kaže Branka Karadžić iz „Olimpik travela“. – U vreme besparice ljudima to znači. Ipak, najviše se prodaje Grčka. Zanimljivo je da smo već prodali i aranžman za Split!

(Novosti.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *