TURIZAM U „EVROPSKOJ“ HRVATSKOJ: Turistička tura i poklonjenje grobu klerofašiste Alojzija Stepinca

TURIZAM U „EVROPSKOJ“ HRVATSKOJ: Turistička tura i poklonjenje grobu klerofašiste Alojzija Stepinca

19 јануара 2014

vodickrozmuzejJedna od najvećih turističkih atrakcija u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu je svakako katedrala koja se nalazi na Kaptolu. Ne bi bilo ništa sporno u posjeti velelepnom vjerskom objektu iz 12 vijeka, koji se nalazi u glavnom gradu poslednje primljene članice Evropske unije, da u tu turističku turu nije uključeno i poklonjenje grobu kardinala Alojzija Stepinca. Za one koji nisu upoznati a novijom jugoslovenskom istorijom, Alojzij Stepinac je bio kardinal i zagrebački nadbiskup koji je tokom drugog svjetskog rata bio poznat po svojoj saradnji sa Ustašama i otvorenoj podršci koju je pružao u formiranju NDH. Osim toga, podržavao je poglavnika NDH, Anta Pavelića jer je smatrao da Srbi i Hrvati nikako ne mogu da žive u jednoj državi.

„Sve u svemu, Srbi i Hrvati su dva svijeta, sjeverni i južni pol, i nikada neće moći da budu zajedno, osim ako se ne dogodi božje čudo. Šizma Istočnog pravoslavlja je najveće prokletstvo u Evropi, čak veće od protestantizma. Tu nema morala, principa, istine, pravde, časti“, napisao je Stepinac u svom izvještaju Vatikanu, od 28. marta 1941. godine, u kojem se jasno odredio prema Srbima i srpskom pitanju u NDH.

Osim toga, Stepinac je kao zagrebački nadbiskup naredio biskupima i sveštenstvu u Hrvatskoj da pokrštavaju srpski živalj u Hrvatskoj, za vrijeme Pavelićevog režima.

Za svoja zlodjela mu je čak sudio i komunistički režim Josipa Broza Tita. Stepinac je neposredno nakon završetka rata, zatražio od komunističkih vlasti u Hrvatskoj da prestanu da hapse i procesuiraju nacističke kolaborante u Hrvatskoj. Komunisti ga hapse 16. septembra 1946. godine, a sude mu 30. septembra

Sud ga je 11. oktobra proglasio krivim za veleizdaju i ratne zločine i osudio ga na 16 godina zatvora, ali je odležao samo pet u zatvrou Lepoglava.

Za svoje zasluge, ne samo tokom drugog svjetskog rata, nego i nakon rata, prije svega u izvačenju nacističkih zločinaca iz Hrvatske preko tzv. „pacovskih kanala“ do Južne Amerike, Vatikan je Stepinca odlikovao. Prvo ga je papa Pije sedmi, proglasio za kardinala 1952. godine, da bi ga 1998. godine papa Jovan Pavle drugi proglasio za mučenika i beatifikovao ga !?

Muzej Alojzija Stepinca u Zagrebu

Turistička tura obilaska groba Alojzija Stepinca samo je nastavak glorifikacije ovog klerofašiste, u čiju je čast u novembru 2007. u Zagrebu otvoren „Muzej bl. Alojzija Stepinca“.

Hrvatski mediji tada su izvjestili da je Hrvatska postala bogatija za „novo žarište duhovnog i kulturnog zbivanja“.

Antisrpska histerija

Od kako je Hrvatska postala članica EU, antisrpska histerija doživljava svoj vrhunac u toj državi. Posebno je aktuelno pitanje uvođenja dvojezičnih tabli u mjestima gdje više od 30 odsto stanovništva čine Srbi, a kome se oštro protive ultradesničarske organizacije u Hrvatskoj. Glavna podrška tim organizacijama je upravo katolička crkva oličena u kardinalu Josipu Bozaniću i ostalim biskupima koji se protive uvođenju ćirilice, posebno u Vukovaru. Kaptol tako ponovo igra odlučujuću ulogu u zatiranju srpske kulture i nacije u Hrvatskoj.

(In4s.net)

KOMENTARI3 коментара

  1. pravda says:

    Čovjek je samo pričao ono kaj se je potvrdilo !! Nismo jedni za druge i mrzimo vas mitomane poturčene ;)

  2. ugh says:

    Tko o čemu, pravoslavni Turci o Hrvatima. :/

  3. Pingback: ТУРИЗАМ У “ЕВРОПСКОЈ” ХРВАТСКОЈ: Туристичка тура и поклоњење гробу клерофашисте Алојзија Степинца | Јадовно 1941.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u