ТУРСКА ДОВЛАЧИ ДОДАТНО НАОРУЖАЊЕ У СИРИЈУ

TURSKA DOVLAČI DODATNO NAORUŽANJE U SIRIJU

3 marta 2020

Turska će u bliskoj budućnosti razmestiti u Siriji dodatne protivvazduhoplovne sisteme, izjavio je šef sekretarijata za odbrambenu industriju pri administraciji turskog predsednika Ismail Demir, a preneo list „Dejli sabah“.

Kako je rekao, reč je o PVO sistemima turske proizvodnje „HISAR-A“, koji služe za obaranje ciljeva koji lete na malim visinama.Prema njegovim rečima, ti sistemi će stići kako bi pružili dodatnu odbrambenu podršku već postojećim sistemima „Korkut“.

Pored toga, Turska će u Siriji razmestiti i sisteme „HISAR-O“, koji služe za obaranje letelica na srednjiim visinama, dodao je Demir.

Zaoštravanje situacije u Idlibu

Do zaoštravanja situacije u regionu sirijske provincije Idlib je došlo 27. februara, kada su militanti terorističke grupe „Hajat Tahrir el Šam” napali sirijske položaje u blizini naselja Behun. Kao odgovor na to u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

KOMENTARI5 komentara

 1. Istina says:

  Turska će u bliskoj budućnosti biti IZBRISANA SA ZEMALJSKE KUGLE. Ovo što turci rade nije dobro za njihovu existenciju. To je dokaz, da su turci od svog postojanja znali da uništavaju sve druge narode samo sebe nisu primečivali, e pa sada su stigli do pitanja BITI ili NE BITI. Stali su celoj zemaljskoj kugli na žulj, mešaju i švrljaju u Siriji, provociraju Grčku, podmituju Bugarasku, ne priznavaju Kurde, u Ukrajini podržavaju Tatre, milijon Armenijaca su etnički očistili, hoče u Nato-neće u NATO, pametuju Rusima i suradjuju sa teroristima. Ovo je dobar znak da uskoro ima da izbije 3.svetski rat i dok Sirija, Rusija i Iran ne izbrišu Tursku iz zemaljske kugle znaju da na bliskom istoku NIKADA NEĆE BITI MIRA. ZATO DRAGI TURCI SPREMITE SE DA PRIHVATITE KOLEKTIVNU NEGATIVNU KARMU KOJU STE UNOSILI 1200 GODINA SVIM NARODIMA UNSVOJOJ OKOLINI. SADA JE DOŠAO RED NA VAS, DA KONAČNO PORAVNATE RAČUNE ZA SVU NESREĆU KOJU STE UČINILI. IMA DA VAS ROKAJU SA SVIH STRANA A POSEBNO SA GRČKE, SIRIJSKE, RUSKE I IRANSKE STRANE. DOSTA STE PRODAVALI MUDA ZA BUBREGE

 2. Slobodanka says:

  Odmeravanje snaga? Snagu odmeravaju američko i rusko naoružanje rukama Turaka i terorista koji napadaju i s druge strane rukama Sirijaca koji se brane. Pobediće ona strana koja ima savremenije naoružanje > ovo pravilo dosad je mnogo puta važilo. Turska će za agresiju na Siriju koristiti svoje ali i američko (!) naoružanje, a Sirija će za svoju odbranu koristiti svoje i rusko (!) naoružanje. Ali Sirija će za svoju odbranu imati još i iransko naoružanje, pride i to! Dakle, pobeda mora biti na strani Sirije. Da li je sve ovo što se dešava u sirijskom Idlibu tek generalna proba oružja pre eventualnog velikog napada na Iran???

 3. Slobodanka says:

  Drugačije rečeno: Iran ma koliko da je velik (1.648.195 km², blizu 80 miliona stanovnika, itd. , itd.) on se sada brani u manjoj sirijskoj pokrajini Idlib (6.097 km²).

 4. Slobodanka says:

  1) Tramp je zaustavio američki napad na Iran u Boltonovoj režiji samo zato što bi tada broj američkih žrtava bio velik, a ne zato što Tramp ne bi napao Iran. ... 2) Amerikanci su na prvi pogled bezveze napali neke iračke jedinice na terenu, bilo je tada i poginulih iračana, pa su zatim usledili veliki protesti pred američkom ambasadom u Bagdadu. Posle toga ubrzo se dogodilo ubistvo generala Sulejmanija isto u Bagdadu. Tako izgleda da su njega unapred likvidirali da im kasnije ne zasmeta. ... 3) Pa još i ovo: Iranom hara korona virus, tražili su i medicinsku pomoć od Rusije.

 5. milorad2 says:

  Edrogan će se povući iz sirije za najviše 5 dana,posle toga ide rešavanje gradjanskog rata i to krvavo.Teroristička gamad su najeb.Ko je pobegao pobegao je imaju još 5 dana da zbrišu,posle toga će ih siijci pobiti ko vaške turke, sunite al nusra habihaem šaim..idimi ddjimi, američkli "savetnici" francuzi ,ali SVI će da gore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *