ТУРСКА ГОМИЛА СНАГЕ: Све је спремно за велику офанзиву

TURSKA GOMILA SNAGE: Sve je spremno za veliku ofanzivu

6 oktobra 2019

Turska je poslala dodatne snage i tehniku na granicu sa Sirijom, u okrug Akčakale, nakon što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan objavio da planira operaciju protiv Sirijskih demokratskih snaga, kurdskih formacija koje podržavaju SAD, javljaju mediji.

Turski lider Redžep Tajip Erdogan je ranije izjavio da je Ankara završila pripreme, napravila plan i „izdala potrebna naređenja“ za operacije na severu Sirije.

Mustafa Bali, predstavnik arapsko-kurdske formacije Sirijske demokratske snage, zapretio je Turskoj „totalnim ratom“ ako Ankara počne vojnu operaciju na severu Sirije.

KOMENTARI3 komentara

 1. Djoka Brica says:

  Sto znaci bice jos vise izbeglice sa tih prostora koji ce mozda nedaj Boze gomilati u Srbiji.

  • Slobodanka says:

   Kako će u Evropu? Preko Turske? Nema šanse. Preko Turske jesu uglavnom dolazile izbeglice iz Sirije, ali sada ovu oblast Turska napada sa severa te izbeglice ovaj put ne bi mogle da se kreću na sever pa preko Turske u Evropu. Ovo je područje Sirijskih Kurda i to istočno od reke Eufrat, Kurdi odavde ne mogu ka Evropi jer nemaju kuda. Mogu samo da odstupaju pred turskom silom povlačeći se nešto južnije.

 2. Slobodanka says:

  Nama izbeglice mogu da stignu iz Idlibske deeskalacione zone koja je u severozapadnom delu Sirije. Stanovništvo Idliba, a sa njima i pripadnici baš najgorih terorističkih grupa - oni mogu da se povlače u Tursku u oblast Hataj koja je iznad Sredozemnog mora i zatim preko Turske da stignu u Evropu. Sreća za nas u sirijskoj nesreći je to što se oslobadjanje Idlibske zone sporije odvija, u suprotnom odavno bi nas odatle poplavile izbeglice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *