Turska gradi škole i most na Sandžaku

Turska gradi škole i most na Sandžaku

6 septembra 2013

Sandžak-i-TurskaPredstavnici Turske agencije za razvoj (TIKA) najavili su danas „nastavak podrške različitim projektima“ u Novom Pazaru, prvenstveno iz oblasti obrazovanja, zdravstva i poljoprivrede.

Direktor TIKE za Balkan, Ali Maskana, rekao je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru da će ta agencija i u narednom periodu nastaviti da sa istom energijom, voljom, željom i brzinom pomaže narodu koji živi u Sandžaku.

Maskana je podsetio da je TIKA samo ove godine učestvovala u izgradnji tri škole u selima kod Tutina i jedne u Novom Pazaru.

Pored izgradnje škola u Sandžaku, TIKA je mnogim školama poklonila opremu.

„Koliko nam budžet bude dozvolio, nastavićemo sa projektima i u narednom periodu. Danas smo saznali za projekte kojima gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović daje najveći značaj i daćemo sve od sebe da ih što pre razmotrimo i da uradimo ono što je do nas“, rekao je Maskana.

Mahmutović je istakao da su TIKA i grad Novi Pazar u poslednje vreme mnogo projekata zajedno realizovali, a najveći među njima je izgradnja osnovne škole čije se otvaranje očekuje narednih dana.

„Svi građani Novog Pazara znaju koliko je TIKA pomogla Novom Pazaru i danas smo dogovorili niz novih projekata koje ćemo, zahvaljujući njima, završiti u narednom periodu“, rekao je Mahmutović.

Kako je dodao, danas je bilo reči o izgradnji mosta na Banjskoj petlji koji bi povezao novoizgrađenu školu u Postenju sa naseljem Novopazarska banja, kao i o projektu izgradnje hirurškog bloka.

„Obradovao nas je stav predstavnika TIKE da žele da pomažu narod koji ovde živi bez obzira na veru ili naciju, jer se ljudi menjaju, politike dolaze i odlaze, ali je narod taj koji treba da bude korisnik ukazane pomoći“, zaključio je Mahmutović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *