ТУРСКА И АЗЕРБЕЈЏАН ЉУТИ: Путин је опет спасио Јерменију!

ТУРСКА И АЗЕРБЕЈЏАН ЉУТИ: Путин је опет спасио Јерменију!

11 октобра 2020

Председник Азербејџана Илхам Алијев позвао је премијера Јерменије Николу Пашињана да захвали руском председнику Владимиру Путину за спас његове земље.„Када нам је Пашињан поставио ултиматум, када је увредио осећања Азербејџанаца, он је требао да буде кажњен за то. Ми смо то урадили. И нека само захвали Путину што је Русија још једном спасила Јерменију“, рекао је Алијев у интервјуу РБК.

Он је нагласио да Азербејџан више пута обраћао Москви са молбом да утиче на Јерменију која „100 одсто“ зависи од Русије.

„Русија, као наш сусед и земља која има заједничку историју и са Азербејџаном и са Јерменијом, наравно, игра посебну улогу. Она се заснива и на историји и на сарадњи наших народа, као и на тежини и улози Русије у свету и, свакако, у нашем региону“, нагласио је председник.

KOMENTARI3 коментара

  1. Avangard-Kinzal says:

    Haha,pa rasturiti su vas Jermeni pa ste i vi i Turci podvili rep pod gyzowe😁.

  2. Slobodanka says:

    Drugog dana primirja Azerbejdžan je spreman da nastavi rat, rukovodstvo ove zemlje smatra da je prekid vatre privremen te da je sporazum o tome potpisan samo radi humanitarnih ciljeva. Naglašavaju da je prva faza njihove vojne operacije uspešno završena. Turska i Pakistan podržavaju Azerbejdžan da ubrzo nastavi rat i izvrši potpunu deokopaciju Nagorno Karabaha.

  3. filip says:

    O čemu turci pričaju Oni izgleda žele da budu svedeni na neka vremena kada nisu bili turska

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u