ТУРСКА И АЗЕРБЕЈЏАН ЉУТИ: Путин је опет спасио Јерменију!

TURSKA I AZERBEJDŽAN LJUTI: Putin je opet spasio Jermeniju!

11 oktobra 2020

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev pozvao je premijera Jermenije Nikolu Pašinjana da zahvali ruskom predsedniku Vladimiru Putinu za spas njegove zemlje.„Kada nam je Pašinjan postavio ultimatum, kada je uvredio osećanja Azerbejdžanaca, on je trebao da bude kažnjen za to. Mi smo to uradili. I neka samo zahvali Putinu što je Rusija još jednom spasila Jermeniju“, rekao je Alijev u intervjuu RBK.

On je naglasio da Azerbejdžan više puta obraćao Moskvi sa molbom da utiče na Jermeniju koja „100 odsto“ zavisi od Rusije.

„Rusija, kao naš sused i zemlja koja ima zajedničku istoriju i sa Azerbejdžanom i sa Jermenijom, naravno, igra posebnu ulogu. Ona se zasniva i na istoriji i na saradnji naših naroda, kao i na težini i ulozi Rusije u svetu i, svakako, u našem regionu“, naglasio je predsednik.

KOMENTARI3 komentara

  1. Avangard-Kinzal says:

    Haha,pa rasturiti su vas Jermeni pa ste i vi i Turci podvili rep pod gyzowe😁.

  2. Slobodanka says:

    Drugog dana primirja Azerbejdžan je spreman da nastavi rat, rukovodstvo ove zemlje smatra da je prekid vatre privremen te da je sporazum o tome potpisan samo radi humanitarnih ciljeva. Naglašavaju da je prva faza njihove vojne operacije uspešno završena. Turska i Pakistan podržavaju Azerbejdžan da ubrzo nastavi rat i izvrši potpunu deokopaciju Nagorno Karabaha.

  3. filip says:

    O čemu turci pričaju Oni izgleda žele da budu svedeni na neka vremena kada nisu bili turska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *