ТУРСКА И НАТО У ЧУДУ! ШТА СЕ ТО ДЕШАВА? Путинови моћни системи направили пакао турским авионима и дроновима у Сирији!

TURSKA I NATO U ČUDU! ŠTA SE TO DEŠAVA? Putinovi moćni sistemi napravili pakao turskim avionima i dronovima u Siriji!

10 marta 2020

Turske bespilotne letelice, koje pružaju pomoć džihadistima u ratu protiv Sirijske arapske armije (SAA) potpuno su onemogućene na severozapadu Sirije.

Lokalni mediji navode da su se turski dronovi pokazali kao potpuno beskorisni u vojnim operacijama na teritoriji zato što je Rusija odnela pobedu u elektronskom ratu protiv neprijatelja.Jedan vojni izvor je preneo da su “turski dronovi često napadali i bombardovali područja u kojima nije bilo sirijske vojske ili kojih drugih važnih objekata, što je najverovatnije posledica pogrešnog rada GPS sistema na bespilotnim letelicama”.

Takođe, navodi se da se ovde najverovatnije radi o tome da su turske letelice presretnute, odnosno da je ruski sistem hakovao neprijateljski dron i uputio ga na pogrešnu adresu.

“Pre nekoliko dana turski lovac F-16 nije mogao da sruši sirijski Su-22 zato što su otkazale njegove komande. Moćni ruski sistemi elektronskog ratovanja iskorišćeni su protiv turskih aviona, kao i protiv bespilotnih letelica. Rusija je pomogla Siriji i odnela je još jednu pobedu nad Turskom”, naveo je ovaj vojni izvor.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

  1. persida says:

    Udri Turadiju, gadjajte Tursku, sto vise, svako odlaganje je katastrofa.

  2. doktrina soka says:

    A sta su mislili da ce Rusi zijevat u nebo i gledati kako Turska napada zemlje oko sebe kako im se cefne.I sada neka netko spominje medunarodno pravo,sa kojim je Nato obrisao dupe jos 90 tih i bombardovao koga stigne i kako im se cefne. Kada bi bilo moguce katapultirati te Turske izbeglice,ne sirijske,preko nas u Nemacku radovalo bi me to,ali da gaze nasa polja,e pa ne moze,nisu to mogli ni Nato siptarski govnari,pa nece ni ovi budi Bog zna odakle.Mrs.

  3. Maksa says:

    Pa sta su ocekivali, jer pre neku godinu Ruski avion prosao pored Nato razaraca pa im nije radio ni reso za kafu na brodu a kamoli ostalo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *