ТУРСКА И РУСИЈА САОПШТИЛЕ: Заједно чувамо Сирију

TURSKA I RUSIJA SAOPŠTILE: Zajedno čuvamo Siriju

30 decembra 2018

U Moskvi je održan sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Turske.

Turska i Rusija imaju zajednički cilj, da očiste Siriju od svih terorističkih organizacija, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu nakon sastanka sa ruskim zvaničnicima u Moskvi, izvestila je turska agencija „Anadolija“. Čavušoglu je istakao i da će Turska nastaviti blisku saradnju sa Iranom i Rusijom po pitanju Sirije i drugih regionalnih pitanja. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je za Tas da su dve zemlje postigle razumevanje o saradnji posle novih okolnosti nastalim nakon odluke SAD da povuče svojih 2.000 vojnika iz Sirije. Rusija i Turska potvrdile su da će biti sačuvan sirijski teritorijalni integritet.

– Postignuta je saglasnost o načinu na koji će predstavnici Rusije i Turske nastaviti da koordinišu svoje korake na terenu pod novim uslovima, s ciljem da se potpuno eliminiše teroristička pretnja u Siriji – naglasio je Lavrov.

(Večernje novosti)

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. Slobodanka says:

    SAD jesu najavile povlačenje, ali ne verujem da će se ono završiti u narednih 60 dana kako su planirali. Duboka država SAD naĆi će način kako da to uspori, možda baš preko pojačanog rada ISIS terorista u Siriji. Nastupiće licemerno i tražiće i oni od Trampa da u izmenjenim okolnostima obustavi povlačenje američke vojske te da zaštiti sirijsko stanovništvo od tako "vaskrslih" terorista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *