Турска инвазија на Сирију!

Turska invazija na Siriju!

25 jula 2015

turkish-tanksNakon tragičnog terorističkog napada u ponedeljak u turskom gradu Suruč, koji se nalazi samo par kilometara od sirijske granice i grada Kobane koji kontroliše ISIS, tenzije su dramatično porasle proteklih dana.

Do kulminacije je došlo nakon vesti da je jedan turski vojnik ubijen, a drugi ranjen u graničnoj provinciji Kilis, pošto je na njih pucao neko iz Sirije.

Kako navodi Guardian: „Jedan turski vojnik je ubijen a drugi ranjen u sukobu sa Islamskom državom preko sirijske granice. Sukobi su se nastavili pošto je turska vojska uzvratila paljbu na borce u Siriji.

Pročitajte još:

KRVAVI RAT: Turska vojska krenula u osvajanje Sirije i istrebljenje Kurda!

Turska je zapravo pretnja – Rusiji i Kini

Nasilje duž turske granice sa Sirijom (900 kilometara) je poraslo proteklih dana, a sve je počelo sa bombaškim napadom ISIS-a na grad Suruč u ponedeljak. Pucnjava u većinski kurdskom gradu Dijarbakir je usledila nakon što su dva policajca ubijena u napadu u Sejlanpinaru na sirijskoj granici“.

Bloomberg je dodao da su turske snage uzvratile paljbu preko granice, usmrtivši borca Islamske države, a zatim su se sukobi duž granice nastavili.

Turski DHA je zatim objavio da su turske oružane snage počele da pucaju na sirijskoj teritoriji prilikom čega je jedan oficir ubijen, dok je četvoro vojnika ranjeno. Ranjeni vojnici su odvezeni u bolnicu, a na granici su pojačane bezbednosne mere.

Nameće se pitanje da li je Turska zaista započela invaziju nad Sirijom s ciljem „oslobađanja“ od ISIS-a kao što se mesecima spekulisalo?

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Milos says:

  Turska naoruzava ISIS i leci njihove ranjenike

 2. mister Tucoprc says:

  ako uđe u rat turske neće više biti

 3. Milenko says:

  I Turci bi da zauzmu koju Sirijsku busotinu nafte-Nisu sve samo Americke.Opsta kapitalisticka otimacina.

 4. zIKO says:

  Zasto ponavljate vesti koje su stare i datiraju jos iz prosle godine...sta vam je smisao svega???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *